| ||
![]() | ||
|
| You are logged in as a guest. ( logon | register ) |
Živili !!! -- ili J...... lud zbunjenogaJump to page : 1 Now viewing page 1 [15 messages per page] | View previous thread :: View next thread |
| Aeromodelarstvo - razno -> OT | Message format |
| sony |
| ||
Expert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Location: Mostar | sony - 14/2/2008 14:13 Dok se gore u Sarajevu i po Bosanskim vrletima lobira, svađa, i biju administrativne bitke ,ko če koga bolje prevarit ko če iz Novog Zakona o sportu BiH izvuči ONO što njemu paše i odgovara,, ko če bolje izlobirat kod ""onog drugog "" ,,ko če na koju fotelju u savezu,, . Još malo (vidječete ) imačemo više saveza nego modelara !! CITATI Citat 1.-----2. Da se prate nacrti, prijedlozi i donošenje zakona o sportu, kako bi spremno dočekali i zajednički učestvovali u njegovoj implementaciji. Obzirom na moguću zakonsku opciju po kojoj će entitetski savezi formirati jedinstveni savez, Vazduhoplovni savez u BiH će pomoći rad i povezati se sa Vazduhoplovnim savezom RS, a Savez aeroklubova BiH će pomoći rad i povezati se sa Savezom aeroklubova u F BiH. Citat 2.-----Takodje sam ti obećao poslati i bilješku sa mog sastanka sa XY, koju sam na njegov zahtjev preveo i poslao gospodinu YX, Generalnom sekretaru FAI uz molbu da nam da mišljenje o tački 11 (formiranje Konzorcija dva Saveza do usvajanja Zakona o sportu u BiH). Citat 3.-----XY---- mi je rekao da ste u kontaktu i da konstruktivno radite što mi je iskreno drago. Čuo sam da je i vezano za ovaj zakon obnovljen rad Vazduhoplovnog saveza Republike Srpske i da je predsjednik padobranac XY iz Banjaluke i da se on priprema za pregovore sa Federalnim savezom. Iskreno se nadam da ćeš uzeti učešća u radu Federalnog saveza i zauzeti značajno mjesto u upravi Federalnog i tog novog državnog saveza bez obzira kako on bude izgledao. Kako sam ja u stalnom kontaktu sa ljudima iz Olimpijskog komiteta i Sportskog saveza BiH bit će raznih načina organizacije tih novih saveza. Ovo su do sada samo završili Nogometni savez BiH,Košarkaški savez i Rukometni savez jer su njihove svjetske organizacije od njih to tražile prije par godina,tj.da se organiziraju sukladno državnom uređenju. Tako da ovaj posao treba završiti ostalih 36 sportskih saveza u BiH. Citat 4.----- Očekujemo- da će se usvajanjem Zakona o sportu BiH prevazići postojeći problemi u funkcionisanju svih saveza u oblasti aerosporta. Nadamo se da će vrlo brzo doći do formiranja novog-starog saveza u skladu sa ovim Zakonom, koji u članu 20. kaže da se sportski savezi na nivou BiH isključivo formiraju na osnovu odluka entitetskih saveza o udruživanju. Relevantni entitetski savezi se smatraju oni koji su registrovani za oblast aerosporta i koji u svom nazivu imaju pravo korištenja imena entiteta. Ovakvih saveza u svakom entitetu može biti samo po jedan. To podrazumijeva da u rješenju o registraciji u nazivu stoji savez Federacije Bosne i Hercegovine odnosno Republike Srpske, a ne savez "U" Federaciji BiH odnosno "U" RS. ----- | ||
| |||
| Site Sponsor | my ad code here... | ||
| Dražen |
| ||
Expert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Location: Jarun / ZG | ma kakav sport, pa tek ste riješili poreze... to će se riješiti kad se vaš predsjednik ili vlada dotakne tog problema... ----- . fala q_cu i Zaprešić ima Svjetskog Prvaka... . | ||
| |||
| Jump to page : 1 Now viewing page 1 [15 messages per page] |
| Search this forum Printer friendly version E-mail a link to this thread |
| (Delete all cookies set by this site) | |
| Running MegaBBS ASP Forum Software © 2002-2026 PD9 Software | |

Živili !!! -- ili J...... lud zbunjenoga