Search | Statistics | User Listing Forums | Calendars | Albums | RSS
Aeromodelarski forum
Aeromodelarski forum ->  Modelarska komisija -> Prijedlozi za raspravu na MK -> View Thread

You are logged in as a guest. ( logon | register )

HZS
Moderators: dlaka

Jump to page : 1
Now viewing page 1 [15 messages per page]
View previous thread :: View next thread
   Modelarska komisija -> Prijedlozi za raspravu na MKMessage format
 
igoruav
Posted 13/10/2014 21:51 (#28347)
Subject: HZS



Veteran

100100
Location: Zagreb
Jako mi se gadi da moram o ovome pisati.

Kao sto svi znate MAK Tresnjevka je izbacena iz HZS pocetkom ove godine jer je clanica Zagrebackog saveza koji nije u HZS i po njihovom tumacenju je to protuzakonito, te su nas izbacili. Napominjem da je to bio jedini potencijalni izvor financiranja kluba, ali i od njih nista ne dobivamo jer trenutno namamo nikoga tko bi se bavio sa klincima, a i nememo prostor jer ono sta imamo na koristenju vise nema struje i grijanja nego ima, a i stvari koje ostavimo u tom prostoru nisu sigurne.
Sada trenutno zivimo i odzavamo aerodrom samo od clanarina.

Zatim je doslo ponistenje te odluke:

Izvršni odbor Hrvatskog zrakoplovnog saveza, postupajući po rješenju Više sportske inspektorice
Gradskog kontrolnog ureda Grada Zagreba, Sektora za sportsku inspekciju, klase UP/I-230-
02/14008/9, urbroja 251-04-32-14-2 od 4. travnja 2014. godine, koje je postalo izvršno u upravnom
postupku dostavom drugostupanjske odluke koju je povodom žalbe Hrvatskog zrakoplovnog saveza
izjavljene protiv navedenog prvostupanjskog rješenja više sporstke inspektorice donijelo
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pod klasom UP/II-620-01/14-05/00005, urbroj 533-22-
14-0002 dana 11. lipnja 2014. godine, a koje je Hrvatski zrakoplovni savez primio 23. lipnja 2014.
godine, pridržavajući pritom pravo na sudsku kontrolu rada navedenih tijela u postupku iz kojega
proizlazi navedeno izvršno rješenje, u upravnom sporu, donio je na 4.sjednici I.O.HZS, održanoj
18.07.2014. godine slijedeću
odluku:
1. Poništava se "Odluka o nemogućnosti članstva u Hrvatskom zrakoplovnom savezu" koju
je donio Izvršni odbor Hrvatskog zrakoplovnog saveza na svojoj 1. sjednici od 15. siječnja 2014.
godine pod klasom 620-08/14-17/4, urbrojem 454-01/1-14-5 temeljem Odluke Izvršnog odbora
Hrvatskog zrakoplovnog saveza klase 620-08/12-11-1, urbroja 454-01/1-12-50 dana 5. srpnja 2012.
godine.

I sada sta je MAKT trebao napraviti. Na racunu imamo nesta vise od 1000 kn, dakle taman za clanarinu, sto mi je bilo glupo platiti clanarinu na kraju godine, kada su se oni odlucili pod prisilom da to nije bilo ok. Pogotovo je problematicno to sto se sve to dogada samo radi osobnih sukoba ljudi na celima dva saveza, tim ljudima se nista ne mjenja a cijeli klubovi i njihovi clanovi osjecaju posljedice.

Ono sta me muci je.

Kada je donesena odluka da se bez valjane sportske dozvole ne moze sudjelovati na drzavnim prvenstvima i zasto to nije nigdje objavljeno? Dlaka mi je rekao da je to jedini razlog, jer namam novu plasticnu dozvolu.
Napominjem da sam prosle godine bio na Drzavnom u F3J i nije bilo nikakvih problema, a takoder nisam imao vazecu sportsku dozvolu. Ako je to i onda bilo potrebno, zasto se ove godine to tako revno prati, dijeluje ko da se provodi necija naredba da na to treba jako paziti.

Drugo sta me osobno povredilo je to sto sam za to saznao tek na samo natjecanju i na to jako glupi, pa cak i ponizavajuci nacin, a to je jer sam cuo govorkanja da se je trazio jos jedan klub kako bi natjecanje bilo prema pravilniku, pa je tu uletio Arijan. Jako se glupo osjecam da nakon toliko godina bavljenjem modelarstvom nemam prijatelja medu vama koji mi to moze reci u oci da je takva i takva situacija, a sigurno ste medusobno o tome razgovarali jer ste dosli do zkljucka da nedostaje jos jedan klub. Da me je netko upozorio na to pokusao bi naci financije za placanje clanarine, ili bi bio baren ljudski obavjsten o trenutnoj situaciji.

Moje misljenje je da je HZS samo jedna od institucije koja upropastava zrakoplovno modelarstvo jer ne samo da nema razumjevanja za financijske problema mnogobrojnih hrvatskih klubova, nego trazi svoje preko koljena, a da ne govorimo da sa gore navedenim odlukama o izbacivanju iz clanstva dodatno otezava situaciju.

Ove godine je to MAK Tresnjevka, sljedec ce biti netko drugi, a za koju godinu nece imati tko uletiti da bi se odrzalo natjecanje. Ne znam kome je to u interesu i zasto, ali mislim da se nitko sa strane modelarstva ne bori aktivno protiv takve invalidne politike HZS-a.

Zelim jos samo napomenuti da je MAK Tresnjevka osnovan 17.travnja 1954, jedini je MAK u Zg, jedini je klub u Zg koji se jos bavi natjecateljskim modelarstvom, jedini klub u Zg koji ima legalno mjesto za letenje..... Radi se o politici HZS-a koji zeli u milujunskom gradu ugasiti posljednji klub koji nesta znaci....

Ne ocekujem neko objasnjenje koje ce mi objasniti, a kamoli olaksati trenutnu situaciju, ali sve jedno vise sam ocecivao makar od kolega modelara. Ono sta ocekujem je problemi oko ponovnog uclanjenja u HZS slijedece godine, bilo zato jer imamo rupu od godinu dana, bilo da zbog rupe moramo vise platiti, bilo da sportska vise kosta kao da se radi od nule zbog te rupe ili drugih razloga koje samo sprecavaju klub i covjeka da se neatjece.
Ne znam da li me razumijeta, ne znam da li sam sebe razumijem, ali jedno je sigurno, da puno toga ne razumijem i da cu se ja baviti modelarstvom i dalje jer se time bavim prvenstveno radi sebe, ne treba mi za to nitko, iako u drstvu zna biti bolje.
-----
Igor
Top of the page Bottom of the page
Site Sponsormy ad code here...
Bojan
Posted 13/10/2014 22:25 (#28348 - in reply to #28347)
Subject: Re: HZS



Elite Veteran

100010025
Location: Zagreb
Nisam znao niti da je MAKT izbačena iz HZS-a niti za cijelu sagu koju si opisao. Ono što mi je poznato (iz vremena dok sam bio u MK) je odluka HZS-a da se na modelarskim DP neće uvjetovati posjedovanje sportske dozvole. Ovo sam na jednoj od skupština osobno tražio (bio umjesto Lulica kao predstavnik MKZ) i to je na istoj skupštini odobreno. Kao razlog sam naveo da na DP dolaze djeca iz školskih radionica koji nisu članovi klubova i da se modelari ne mogu tretirati jednako kao padobranci, motorni piloti, jedriličari i sl.
E sada ono u što nisam siguran: ne znam da li se to odnosilo samo na juniore ili je u zapisnik ušlo da se za modelare općenito neće uvjetovati sportska dozvola.
Naravno, ostaje i mogućnost da je ta odluka kasnije poništena ali o tome ništa ne znam. Dlaka?
-----
Bojan Stürmer

www.aeromodelarstvo.net
Top of the page Bottom of the page
Bojan
Posted 13/10/2014 22:57 (#28349 - in reply to #28348)
Subject: Re: HZS



Elite Veteran

100010025
Location: Zagreb
Našao zapis iz tog vremena

"Vezano uz DP: Prema odluci IO HZS-a na Državnom prvenstvu mogu nastupiti samo članovi koji imaju valjanu sportsku dozvolu HZS-a. Iznimka su juniori koji se natječu u kategoriji F1H, a koji na DP dolaze i iz školskih radionica, zajednica tehničke kulture i sl. Ova iznimka primjenjuje se isključivo u zrakoplovnom modelarstvu i ne vrijedi za ostale grane."
-----
Bojan Stürmer

www.aeromodelarstvo.net
Top of the page Bottom of the page
dlaka
Posted 13/10/2014 23:28 (#28350 - in reply to #28349)
Subject: Re: HZS



Expert

20001001001002525
Location: Zaprešić

Bojan - 13/10/2014 22:57 Našao zapis iz tog vremena "Vezano uz DP: Prema odluci IO HZS-a na Državnom prvenstvu mogu nastupiti samo članovi koji imaju valjanu sportsku dozvolu HZS-a. Iznimka su juniori koji se natječu u kategoriji F1H, a koji na DP dolaze i iz školskih radionica, zajednica tehničke kulture i sl. Ova iznimka primjenjuje se isključivo u zrakoplovnom modelarstvu i ne vrijedi za ostale grane."

Ta je odluka još uvijek važeća, a HZS (zbog situacije vezane na Zagrebački zrakoplovni i Zagrebački zrakoplovno tehnički savez) to provodi na način da organizatori DP-a moraju u rezultatima uz ime i prezime dodati i br. dozvole. Uspio sam izboriti da juniori uz F1H mogu nastupiti na DP bez dozvola i u F1N i F5J-400 . Za F1AB i F3JK su dozvole i za juniore obavezne. Uz to postoji i baza sa popisom svih nositelja dozvola, a nove imaju i FAI ID broj.

http://www.caf.hr/sportske-dozvole.html 

Igore, zbilja mi je žao da Ti to nisi znao.

 


-----
rdjavom ku*cu i dlaka smeta
Top of the page Bottom of the page
Bojan
Posted 14/10/2014 00:39 (#28351 - in reply to #28347)
Subject: RE: HZS



Elite Veteran

100010025
Location: Zagreb
igoruav - 13/10/2014 21:51 . I sada sta je MAKT trebao napraviti. Na racunu imamo nesta vise od 1000 kn, dakle taman za clanarinu, sto mi je bilo glupo platiti clanarinu na kraju godine, kada su se oni odlucili pod prisilom da to nije bilo ok. .


Ja bih predložio plaćanje proporcionalno dijela članarine jer niste cijelu godinu mogli koristiti "pogodnosti članstva", produljenje sportskih dozvola koje su bile aktivne do trenutka isključenja po cijenama produljenja i nastavak članstva kao da prekida nije niti bilo. Ako sa HZS.om imate kakvu-takvu komunikaciju mogli bi se tako dogovoriti. Ako ste na pas-mater onda će biti teže ali ne i nemoguće. Imaj u glavi činjenicu da HZS.u ne treba još jedna žalba i objašnjavanje onima iznad zašto opet postoje problemi u HZS-u. Pošaljite na pregovore nekoga tko ima strpljenja :-)
-----
Bojan Stürmer

www.aeromodelarstvo.net
Top of the page Bottom of the page
igoruav
Posted 14/10/2014 21:59 (#28362 - in reply to #28351)
Subject: RE: HZS



Veteran

100100
Location: Zagreb
Proporcionalno placanje, to bi bilo ravno zemlji cudesa kada se uzme sa kim bi to trebao dogovoriti.
Pokusao sam objasniti Vajdi, ali to nema nikakvog smisla, vezano oko iskljucenja i da smo mi tu oni koji ce lose proci, a da se ZZTS nece nista promjeniti
Sa njim sam imao izmjenjenih par mailova odmah nakon iskljucivanja i nije zelio sagleadti nikakve argumente, nego se je pozivao na odluku koju su donjeli.
Ne ocekujem da su u HZS bilo sta promjenili u svojim stavovima, jer se oni preko nas bore sa ZZTS.

Ne ocekujem nikakvu pomoc sa bilo cije strane, pa cak niti sa modelarske sto sam se uvjerio i sam.
Ako netko uspije ugasiti MAKT svojim odlukama neka mu bude na dusu, mi imamo jos nesto prostora za manevriranje, pa kako prode prode, nikoga ne mislim moliti nista, samo ocekujem da netko malo razmisli i zapita se sta ja radim i zasto sam ja tu, mislim na HZS, ZZTS i MK.

Mi smo klub koji nema profesionalca koji ce cjele dane smisljati od kuda da se namakne 500 kn, a od kuda 5000, pa se tako da prezivi godina i ide od vrata do vrata. Isto tako nemamo umirovljenika koji je zagrizeni natjecatelj pa da to radi, a tko hoce hoce, a tko nece, mora prihvatiti da tu obavezu netko tko radi ne moze odraditi kvalitetno i mislim da sustav mora biti servis takvim klubovima. Za sada opstaju klubovi koji imaju profica ili nekoga tko stigne uz svoj posao odradivati sve poslove kluba, a ima ih dosta jer je administracija dovoljno zakomplicirana. Uglavnom sve to i nije tema koja je bitna tako je to i nikada se nece promjeniti jer nikome i nije stalo.

Ipak me muci sta je MK prihvatila provesti striktnu odluku HZS da bez dozvole se ne moze sudjelovati na drzavnom natjecanju. Ne razumijem zasto to MK nije sama provela prosle godine, nego mi je dozvolila da budem drugi u drzavi u F3J, ili da ipak dam medalju Suveru?
Ne kuzim zasto se moramo okretati kako vjetar puse i gdje smo izgubili samostalnost i zelju da se proba nesto promjeniti. Zasto profesionalci u modelarstvu se stignu baviti samo onim sta je direktno vezano za interese njihovih klubova.

Nije mi bitna lova jer si sam sve placam, ali ipak se pitam koliko sam ja trebao platiti kotizaciju u Ludbregu s obzirom da nisam imao prava kao ostali natjecatelji, ne znam koliko su placali SLO natjecatelji nikada ne pitam koliko tko i sta, jednostavno platim. Ne pitam zato sta zelim lovu, pitanje je nacelno jer sam bio na drzavnom natjecanju svoje drzave izjednacen sa natjecateljima iz druge drzave??? HALO!!!!


-----
Igor
Top of the page Bottom of the page
belovic
Posted 14/10/2014 23:25 (#28366 - in reply to #28347)
Subject: RE: HZS



Extreme Veteran

50025
Location: Međimurje
Hmmm ovo nisam ni ja znao... radi obiteljskih obaveza toga datuma nisam bio u mogucnosti sudjelovati na tekmi (DP-u), a sad vidim da je i bolje tako jer se ne bi ni ja imao pravo natjecati Nemam pojma kako bi se tada osjecao, ali vjerujem nista bolje nego Igor&co...
-----
Što je to EPOXY smola?

EPOXY smola je materija koja s vremenom zamjeni svu balzu na modelu.
Top of the page Bottom of the page
Bojan
Posted 15/10/2014 00:15 (#28368 - in reply to #28362)
Subject: RE: HZS



Elite Veteran

100010025
Location: Zagreb

igoruav - 14/10/2014 21:59  Ne razumijem zasto to MK nije sama provela prosle godine, nego mi je dozvolila da budem drugi u drzavi u F3J, ili da ipak dam medalju Suveru? Ne kuzim zasto se moramo okretati kako vjetar puse i gdje smo izgubili samostalnost i zelju da se proba nesto promjeniti... 

Igore, jasno mi je da svuda ima nepravde ali u ovom slučaju MK po svojim ovlastima jednostavno ne može postupiti drugačije (nadam se da se ne ljute što se miješam a nisam u MK). MK je stručna služba saveza i mora provesti odluke IO HZS-a ili se sama raspustiti. MK može tražiti izuzetke, promjene odluka i sl. ali ako odluka postoji i IO je ne želi izmijeniti onda nema druge nego ju poštovati. Najveći problem je što savez u jednoj situaciji modelare izjednačava s "velikima", a u drugoj ipak pokaže tko je "mali" a tko "veliki". Dok je hijerarhija takva kakva je sada mora se igrati po sadašnjim pravilima ... ili ...?

 


-----
Bojan Stürmer

www.aeromodelarstvo.net
Top of the page Bottom of the page
dlaka
Posted 15/10/2014 11:14 (#28370 - in reply to #28362)
Subject: RE: HZS



Expert

20001001001002525
Location: Zaprešić


igoruav - 14/10/2014 21:59  Ipak me muci sta je MK prihvatila provesti striktnu odluku HZS da bez dozvole se ne moze sudjelovati na drzavnom natjecanju. Ne razumijem zasto to MK nije sama provela prosle godine, nego mi je dozvolila da budem drugi u drzavi u F3J, ili da ipak dam medalju Suveru? Ne kuzim zasto se moramo okretati kako vjetar puse i gdje smo izgubili samostalnost i zelju da se proba nesto promjeniti. Zasto profesionalci u modelarstvu se stignu baviti samo onim sta je direktno vezano za interese njihovih klubova. Nije mi bitna lova jer si sam sve placam, ali ipak se pitam koliko sam ja trebao platiti kotizaciju u Ludbregu s obzirom da nisam imao prava kao ostali natjecatelji, ne znam koliko su placali SLO natjecatelji nikada ne pitam koliko tko i sta, jednostavno platim. Ne pitam zato sta zelim lovu, pitanje je nacelno jer sam bio na drzavnom natjecanju svoje drzave izjednacen sa natjecateljima iz druge drzave??? HALO!!!!

Igore,

stani na loptu i smiri se. Kao što ti je već Bojan napisao, MK ne donosi odluke, MK ih samo predlaže Izvršnom odboru HZS-a. Konkretno u vezi Državnih prvenstava, nositelj svih DP-a je HZS, a klubovi (članovi HZS-a) ih provode. Sve do ove godine HZS nije uvjetova, bolje rečeno nije provjeravao dali je netko od natjecatelja članom HZS-a ili nije, te dali posjeduje validnu sportsku dozvolu, pa shodno tome ni MK, a ni organizatori to nisu provjeravali. Početkom 2014, je to postao uvijet i tu MK ništa ne može učiniti. Jedino u čemu se uspjelo je da se oslobode juniori F1H (za Bojanovog mandata), te juniori u F1N i F5J. Niti u jednom sportu, ako nisi član saveza, ne možeš nastupiti na DP-u (a mislim i u cijelom sustavu natjecanja).

Neznam na koje profesionalce u modelarstvu misliš, ako misliš na mene, nisi u pravu. Sve poslove vezane za Modelarski klub i Modelarsku komisiju radim u slobodno vrijeme i to volonterski (i sve to za svoje novce). Kao član MK Zaprešić naravno sa se brinem oko dobrobiti svojeg kluba, a kao predsjednik MK za dobrobit HR modelarstva. Ali MK ne može riješiti probleme pojedinih klubova sa HZS-om.

Inaće MK je ove godine uspjela:                                    

-vratiti zrakoplovno modelarstvo u sport (dali će od toga biti kakve koristi - neznam)

-poslati sve reprezentacije na Svjetska i Evropska prvenstva

-klubovi organizatori Svjetskih i Evropskih kupova dobili su financijsku pomoć

-klubovi koji kvalitetno rade s mladima dobili su za to financijsku potporu

Vezano za startninu tekme u Ludbregu, ona je iznosila 15,00 Eura (ili kunska protuvrijednost) što je definirano zajedničkim pravilnikom CRO i SLO modelara i nema nikakve veze sa HZS-om i Državnim prvenstvom. Jedino što je tu moglo biti drugačije, je ako je netko od domoaćih natjecatelja (sa važećom sportskom dozvolom) htio nastupiti samo na Državnom prvenstvu, imao je pravo na startninu u iznosu od 60,00 Kn, ali bez plasmana za bodovanje u CRO_SLO Kupu.


-----
rdjavom ku*cu i dlaka smeta
Top of the page Bottom of the page

Jump to page : 1
Now viewing page 1 [15 messages per page]
Jump to forum :
Search this forum
Printer friendly version
E-mail a link to this thread

(Delete all cookies set by this site)
Running MegaBBS ASP Forum Software
© 2002-2024 PD9 Software