| ||
|
You are logged in as a guest. ( logon | register ) |
Tužna vijest - umro je:Jura Massari Jump to page : 1 Now viewing page 1 [15 messages per page] | View previous thread :: View next thread |
Aeromodelarstvo - razno -> OT | Message format |
zzechner |
| ||
Elite Veteran Location: Sisak, Hrvatska | Danas je od dugogodisnjeg klupskog kolege i sugradjanina g. Rudolfa Andricica dosla tuzna vijest kako je u Petrinji umro proslavljeni modelar, doajen romanticnih vremena zrakoplovnog modelarstva, gospodin Đuro (Jura) Massari. Sjecam ga se ravno 40 godina, a prve moje korake u modelarstvu pamtim po njegovom inzistiranju na preciznosti i urednosti u tehnickom dijelu te pedagoskom pristupu prilikom ponasanja na terenu. Sutljiv i nenametljiv, pognut profil individualca...mozda finija odrednica - samotnjaka; na takmicenju naprije u nadmetanju sa samim sobom, kako je to i najcesca odlika vrhunskog natjecatelja, modelara - letaca jedrilica... Njegova je jedrilica bila prepoznatljiva, svaka imenom "Gavran": duga krila s vitkim i elegantnim elipticnim uskama presvucenim crnim japan papirom, trup kruznog presjeka opremljen "Massarijevom kukom" koja ga je proslavila kao jedna od prvih originalnih kuka za zabravljivanje ("mahanje" ) koju su mnogi modelari koristili na F1A i kasnije na F1H modelima. Preferirao je GO 417 profil za krila, koji je modificirao udubljivanjem straznjeg dijela donjake. Letio je i druge kategorije, npr. vezane (U-kontrol) modele. Nazalost, ratna zbivanja su ga udaljila od modelarstva te je rano prestao s aktivnim bavljenjem. Posljednji zvanicni nastup je imao u srpnju 1992. godine na 1. Drzavnom prvenstvu RH odrzanom na Luckom. Idividualac koji je obiljezio zlatne godine Petrinjskog, HR i YU modelarstva, u rodnoj Petrinji ostavlja neizbrisiv trag u prosvjeti, sportu i drustvenom zivotu: kao nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture, rukometas, trener zenskih rukometnih ekipa, ljubitelj tamburice i opcenito "zicanih instrumenata", ribolovac i zaljubljenik u rijeke....Jura, hvala Ti u ime svih koji smatraju da su imali cast poznavati Te, uciti od Tebe i dijeliti livadu s Tobom! Hvala svima koji ce cuvati njegov lik i uspomenu! Neka mu je vjecni mir u plavim visinama! P.S. Clanak je iz Petrinjskog lista br. 15, veljaca 2005., u prigodi dodjele nagrade Grada Petrinje za zivotno djelo...
Edited by zzechner 30/6/2014 19:18 (Jura Massari.JPG) (JM2004.bmp) Attachments ---------------- Jura Massari.JPG (132KB - 333 downloads) JM2004.bmp (203KB - 343 downloads) ----- Lic. No CRO F-053 / FAI 70026 | ||
Site Sponsor | my ad code here... | ||
Igor |
| ||
Expert Location: Rijeka | Počivao u miru.Veliki modelar i sportaš. Edited by Igor 1/7/2014 15:59 (unnamed3.jpg) Attachments ---------------- unnamed3.jpg (35KB - 307 downloads) | ||
zzechner |
| ||
Elite Veteran Location: Sisak, Hrvatska | Hvala Igore! Prekrasna fotografija, upravo pogled kakavim Jura bio jest... Danas smo na vjecni pocinak u sjenama lipa na groblju brijega Sv. Trojstvo iznad Petrinje ispratili Juru. Nekoliko clanova obitelji, mala grupica polaznika petrinjske Preparandije generacije 1957. i kolega iz generacije - prof. Rizmaul koji je odrzao kratak i topao govor, po grupica rukometasica razlicitih generacija, malo veci skup prosvjetara, mladici s majicama natpisom RK Petrinja i nas nekoliko aeromodelara, eto zacas - gotovo pola Petrinjie...Cvrst stisak ruke uz sjetan pogled i gorak osmjeh te suza u oku...Posljednji put na ispracaju, iz njegove jedrilicarske ekipe: Zdenko Orlic Rex i Vlado Gregurincic Glista, te mi preostali iz nekadasnjeg AK "Franjo Kluz" Petrinja: Rudolf Andricic Ruda, Ivan Skrinjaric i ja spomenuli smo casna vremena koja je obiljezio nas Jura zajedno sa velikanima: pok. Vilijem Kmochom, Gradimirom Rancinom, Brankom Leskosekom Lukom, Tonetom Vidensekom, pok. Joskom Franicem, Milosom Raleticem, Otom Sabom, pok. Georgijem Zojceski Gogom, i mnogim drugima te lijepe mladosti. Prije sahrane primio sam SMS koji sam procitao medju Jurinim drugovima: "Tek sada sam video vest koja me je mnogo ozalostila, Jura je jedan od mojih idola, lepota letenja jedrilica, malo je reci ovako, iskreno saucesce porodici i svim prijateljima. Radoje Blagojevic, Kili" Jos jednom svima koji su uputili izraze sucuti! Neka mu je vjecna slava i hvala mu...
----- Lic. No CRO F-053 / FAI 70026 | ||
Bozo |
| ||
Extreme Veteran Location: Nova Pazova | Mirno nebo Đuro! Od tebe su novopazovačke jedrilice postale klasa! | ||
dominik |
| ||
Veteran | Neka počiva u miru na nebu koje tako volio! | ||
toni |
| ||
Extreme Veteran Location: Split | Počivao u miru. | ||
roby |
| ||
Extreme Veteran Location: Banja Luka | Povodom smrti dobrog druga i iskrenog prijatelja Djure Massarija clanovi aerokluba"Galeb" Banjaluka izjavljuju iskreno saucesce porodici Predsjednik kluba Mirko Bjelajac Pocivao u miru Bozjem Edited by roby 2/7/2014 12:49 | ||
vinko |
| ||
Extreme Veteran Location: Osijek | Počivao u miru! Vječna mu slava i hvala na svemu! | ||
DSokolic |
| ||
Member | ZBOGOM PRIJATELJU,DANKO | ||
sony |
| ||
Expert Location: Mostar | Velikan modelarskog sporta. Počivao u miru. (prva moja A dvojka,,sa njegovom kukom je bila ) ----- | ||
Jump to page : 1 Now viewing page 1 [15 messages per page] |
Search this forum Printer friendly version E-mail a link to this thread |
(Delete all cookies set by this site) | |
Running MegaBBS ASP Forum Software © 2002-2024 PD9 Software | |