jolly - 17/5/2012 14:12 lep pozdrav! Pri nas se dogovarjajo da bi se šli panogo f5j 400. Tako da sem se odločil da spet nastopim v tej klasi. Sedaj pa k vprašanju (Dlaka) ciljam na to da naredim model razpetine od 1900 do 2000mm. Kaj praviš na razpetino in globino krila je v korenu 160mm in se oža proti koncu. Krilo je trikrat lomljeno. Povej mi katere profile bi ti izbral? Bi dal kaj zvitoperjenja in kje? In doma imam orodje za D boxe ta ko da bo krilo iz d boxov! V glavnem bi te prosil za tvoje mnenje tudi glede geometrije krila lahko kaj poveš! Hvala za odgovor! Pozdrav, -raspon krila koji se koristi u F5J 400 je između 1700 - 2200 mm, dakle tvoj prijedlog je OK -ja bi malo povečao dubinu na koncu krila. Ciljaj ukupnu površinu modela (krilo + rep = 29,2 dm2), tako da kod minimalne mase od 350 grama imaš optrerečenje os 12 gr/dm2. -koriste se razni profili, S 4083, HN 1033 (Trotter), Drela i slični -konstrukcija krila s karbon D-boxom daje najbolji omjer čvrstoče i mase, a takva su krila postojana. Nadam se da sam pomogao, ako imaš još pitanja, pucaj. ----- rdjavom ku*cu i dlaka smeta |