Ovako, Igor i ja pričali smo prek msn-a malo i Igor je spomenul da bismo mogli izmislit neku novu RC kategoriju, i meni je odmah sinulo... Po 2 natjecatelja lete u paru. Jedan vozi aviona, a drugi jedrilicu. Prema tome možete već naslutiti, ima Aerotow-a, odnosno zračne vuće. Odabiru se nasumično parovi, koji su obavezno iz različitih klubova, jer ocijenjuje se i kako se piloti prilagode jedan drugome.
Ocijenjivanje:
Šlep - prilagođavanje pilota šlepera i jedrilice jednog drugome i obrnuto Otkvačivanje - da jedrilica ne zapumpa Odbacivanje užeta na točku
Slijetanje šlepera u točku ------- Jedrenje jedrilice 10min kao na f5j Slijetanje jedrilice u točku
Propozicije modela:
Avion: -raspon krila do 130cm -motor do 5ccm ili ekvivalentni elektro - komande: motor, horz., vert., flaperoni, kuka, kočnice zabranjene
--------------------------------------------------------- Jedrilica: -raspon krila do 230cm -komande: horizontalac, vertikalac, kula i flaperon. uvlačenje kotača i kočnica zabranjeni.
Znam da je strašno teško da ta ideja zaživi, kod nas gotovo nemoguće, ali ipak mislim da bi ta klasa bila jako zanimljiva, a za jedriličare i najjeftinija u CRO. Molim da komentirate samo ako imate nekaj pametno za napisat. Ja budem se potrudil da ova ideja zaživi, pa makar samo na "jesenskom druženju" da vidimo kak bi to otprilike izgledalo..u glavom vrlo zanimljiva klasa.
----- Luka Krušec, CRO 1722
www.atelierfly.com |