4. International F3K FF-CUP, Ptuj 22.6.2008.
NiX@
Posted 26/6/2008 00:29 (#8290)
Subject: 4. International F3K FF-CUP, Ptuj 22.6.2008.



Veteran

10025
Location: Ludbreg
Evo i to je zavrsilo... Organizacija odlicna, bez ikakvih pozurivanja, zurba, incidenata, ali kolko sam ja vidio bila je to tekma sa najvise krseva u zadnje 2-3 sezone, oko 6 modela, neki totalke, neki za popravit ali vise nije to to. Među njima i jedan SALPetr kojem je pukla cijev kod pilona za horizontalac, krilo jako osteceno i od 900 € u vjetar. Rezultatli su sareni sta se nas tice, ja sam se oprostio sa dobrim plasmanom jos na tekmi F5J u slo kada mi je u subotu navecer na "treningu" pukao pilon od horizontalca kod transporta, tako da sam letio sa Turbom 06 kojeg sam isprogramirao u petak navecer. Trenirao nisam apsolutno nista tako da sam isao nepripljemljen na tekmu. Vrijeme je bilo takvo da je bilo za prave pilote koji na vrijeme procjene kad stup vise ne "drzi" i na vrijeme se poceti vracati jer je vjetar bio dosta jak 3-5 m/s. Kada bi dosao pod takvim vremenom na livadu, vjerovatno bi pomislio da kad bacim kamen bi rekao: "Gle, jos leti!". Ali na tekmi nitko nije otisao u astronomske visine, najvisa je bila 150 m slobodne procjene, a problem je bio u tome da je sve bilo vruce, nije bilo ralike temperatura.

Evo i rezultata: http://www.f3k.si/CONTEST2008/results.htm
I nekih slika FF-ovaca: http://www.f3k.si/Templates/ptuj08.php
A evo i nekih mojih slikica: http://www.aeromodelarstvo.net/Forum/photos/photo-thumbnails.asp?al...
Top of the page Bottom of the page
Site Sponsormy ad code here...
Marinko
Posted 26/6/2008 07:51 (#8291 - in reply to #8290)
Subject: RE: 4. International F3K FF-CUP, Ptuj 22.6.2008.



Veteran

100
Location: Koprivnica

Evo i par mojih dojmova s tekme nakon par prospavanih noći. Tekma je za mene počela odlično, nakon prva 3 starta na 7. mjestu i onda je bila pauza za ručak, stavljam model da se dopune baterije na sunce koje jedoslovno peklo i nakon toga to više nije bio taj model, kod jednog starta ide jeko u lijevo kod drugog jako gore, svakak samo ne onak kak treba i dalje je završilo kak je završilo. Napominjem da sm do 3. starta model držao stalno u hladu i sad mi nije jasno kaj se dogodilo. Ako netko ima sličnih iskustva ja bi ga molio da mi objasni kaj se događa ( u modelu su svi servači D 47), da li možda servačima smeta visoka temperatura ili se možda kod takvih uvjeta nekaj događa sa prijemnikom (sexta 35 MHz) ne znam.

Inače što se tiće organizacije sve je bilo bezprijekorno, tekma je išla dosta brzo uz povremene kratke zastoje radi skokova padobranaca ali to ne mogu zamjeriti organizatoru. Na kraju čestitke pobjednicima i organizatoru na dobro pripremljenoj i organiziranoj tekmi a posebno "malom" Dinoju koji je ostvario odličan rezultat na svojoj prvoj F3K tekmi.

Pozdrav

Marinko

 

Top of the page Bottom of the page