Ščera sme Bombek i ja malo prešli na Pušču. Puhal je južni veter, male preslabe, tak da sme leteli same z lahkimi avijoni. Ze sobu sme imeli i prave pile, ali nije štele zapuhati . Sejene, bile nam je lijepe
Posted 25/9/2010 10:12 (#20306 - in reply to #20302) Subject: Re: Padina
Extreme Veteran
Decki na ovome vam itekako zavidim... Jedva cekam zimu da kod nas na ravnici pocne derati 100 na sat da pobacam svoje "kamenje" po padini ----- Što je to EPOXY smola?
EPOXY smola je materija koja s vremenom zamjeni svu balzu na modelu.
Posted 30/10/2010 22:18 (#20650 - in reply to #20296) Subject: Re: Padina
Expert
Bili danas na padini i mi. Bombek letio DeX-a, ja Elipsu, a Mirko nam je bio moralna podrška. Nekaj je i poslikal s mobitelom, možda kaj stavi i na forum.
Posted 1/11/2010 21:01 (#20655 - in reply to #20296) Subject: RE: Padina
Extreme Veteran
I jucer je bilo idealno vrijeme za padinu pa smo sa kolegama posjetili "domaci breg". Pokazalo se da je uz povoljan vjetar pogodan za modele do ~4m raspona tako se letio Xplorer, Proxima 2 te ASW-28...
Posted 17/7/2011 21:18 (#23181 - in reply to #20296) Subject: Re: Padina
Expert
Al smo se danas napadinarili Đigi, Balaško, Karić, Bombek i ja, od 15:30 do malo prije. Jugozapadni vjetar, 2 x Xperience, 2 x Espada i jedna kokoš (Bombekov F5J). A nakon letenja - roštiljada
Posted 8/8/2011 11:57 (#23309 - in reply to #23308) Subject: Re: Padina
Expert
Na početku je sve bilo super, a onda je zagorski zrak polako ali sigurno počeo djelovati na naše pilote. Postajali su sve hrabriji i hrabriji. Prvo tko može proći iza drveća, pa je Đigi skratio krila, Balaško skinuo uške a ja pola krila i pola repa. Onda je Karić htio bacit samo trup... netko ga je u toj naumi i pokušao spriječiti, ali Sinišina hrabrost je bila jača...ali, kako se vidi na fotki g. Džonline 205 copy, morao je malo i prošetat
Posted 14/8/2011 04:40 (#23342 - in reply to #20296) Subject: RE: Padina
Extreme Veteran
Godišnji odmor na Jadranskoj obali iskoristili smo sa Mimijem za skitnju po padinama u okolici Zadra. Točnije u zaleđu Bibinja slučajno smo pronašli izvrstno mjesto za padinsko letenje. Radi se o kamenolomu okrenutom na jug gdje drže jugozapadni te zapadni vjetar te omogućavaju nezaboravno "padinarenje" u društvu ptica sa pogledom na more Za buru smo također našsli padinu koja dobro izgleda, a to je iznad mjesta Debeljak iznad Sukošana na kojoj je smještena neka stajanka (izgleda kao vatrogasna) te još neki TK odašiljaći ali je nažalost zbog pogrešne prognoze DHMZ-a nismo uspjeli isprobati jer je taj dan unatoč najavama o jakoj burie puhao gotovo čisti zapadnjak :'( Evo još nekih fotografija lijepih a i manje lijepih trenutaka pošto nas je u nekoliko navrata iznenadilo ono najgore. Vjetar je stao bez najave, što je rezultiralo hodočašćenjem u "dolinu smrti"
Edited by belovic 14/8/2011 04:46
----- Što je to EPOXY smola?
Posted 18/8/2011 11:15 (#23387 - in reply to #23361) Subject: Re: Padina
Veteran
Došao sam kasno popodne kad je sunce bilo u razini letenja i vjetar nekih 3-4m/s. Prvo sam došao na padinu kod lovačke čeke ali se nije dalo letjeti jer je slabo držalo. Onda sam otišao kod repetitora i tu je već bilo bolje. Imao sam Xplorera u gepeku koji mi je ostao od Trnave ali sam dobro procjenio da je EG bolje rješenje. Teren kod repetitora je odličan i nije toliko destruktivan za slijetanje. Letenje sa elektro modelom na padini je bez stresa i baš je bila uživancija. Sredinom rujna ću opet biti u prolazu pa ako bude prilike isprobat ću Xplorera.
Posted 4/12/2011 17:19 (#24187 - in reply to #20296) Subject: Re: Padina
Expert
Danas popodne smo malo padinarili u Pušći. Karić, Balaško, Diogen-mraz i ja. Vjetar ni po smjeru ni po jačini nije bio idealan, ali se ipak letjelo. Neki su palili motore, neki su se našetatali po modele, neki su se šetali malo manje, a netko je odletio puni sat bez slijetanja
Posted 7/12/2011 07:55 (#24204 - in reply to #24187) Subject: Re: Padina
Extreme Veteran
Dok jedni uživate na padinama, drugi tek pripremamo modele za "najteže" uvjete... pripremljen je i easy glider za one "soft" na kršovitim dijelovima ali to je tek svrsishodna komercijala. Više o ovom hard "Atlantis-Slope" na susjednom forumu tako da ne duplam postove http://www.flyfreak.net/jedrilice/atlantis-slope-2m/
Edited by belovic 7/12/2011 07:56
----- Što je to EPOXY smola?
Posted 14/12/2011 16:23 (#24350 - in reply to #24333) Subject: Re: Padina
Expert
Iako je temperatura zraka bila 12°C, smrzo sam se ko pi*ka... Nakon prvih 1/2 sata letenja kratka pauza, balastiranje do jaja, rukavice i peri. Nakon daljnjih 1/2 sata, iako je duša htjela još, tijelo je inzistiralo na slijetanju. Možda u petak ponovim
Posted 2/1/2012 19:04 (#24478 - in reply to #24458) Subject: Re: Padina
Expert
Iako jačina vjetra i nije bila neka, od 14:30 do 16:30, skoro 2 sata čistog letenja. Držalo je dovoljno za opušteno letenje bez neugodnih turbulencija. Balaško, Siniša i ja smo se nauživali iako prstićima i nije bila neka uživancija. U isčekivanju slijedeće prilike...
Posted 31/3/2012 12:41 (#25171 - in reply to #20296) Subject: RE: Padina
Extreme Veteran
JZ piri i vrijeme je za "ZAGI"banciju... Od posljedica ranjavanja dalmatinskog krša, ZAGI je vec skoro zavrsio u kontejneru za plastiku ali sam se mu smilovao i donirao novu kozu ))
Posted 7/5/2012 11:45 (#25395 - in reply to #25389) Subject: Re: Padina
Expert
Siniša i ja jučer poslije podne od 16:30 do 19:30. Balast, speed i peri. Ali, ne završava uvije baš sve idealno , ponekad zakaže ljudski faktor. Toliko sam se prepustio užitku, da sam zaboravio da izvor struje u modelu nije beskonačan . I... nakon 3 sata, i to naravno, kad je model bio najdalje i najviše... tres u prašumu. Tražili do mraka, danas kad prestane kiša nastavljamo s potragom. Par sličica iz vremena dok je sve bilo super.
Posted 7/5/2012 22:42 (#25399 - in reply to #25395) Subject: Re: Padina
Extreme Veteran
dlaka - Ali, ne završava uvije baš sve idealno , ponekad zakaže ljudski faktor. Toliko sam se prepustio užitku, da sam zaboravio da izvor struje u modelu nije beskonačan . I... nakon 3 sata, i to naravno, kad je model bio najdalje i najviše... tres u prašumu. Tražili do mraka, danas kad prestane kiša nastavljamo s potragom.
Toga sam se i ja najvise bojao na Soriskoj... Nadam se da ces sto prije pronaci model, sa sto manjim ostecenjima tako da mozes ubrzo ponovo uzivati u padinskom letenju... drzim fige ----- Što je to EPOXY smola?
Posted 8/5/2012 11:34 (#25401 - in reply to #25399) Subject: Re: Padina
Expert
Jučer nakon prestanka kiše, negdje oko 17 h, Jermol, Bombek i ja krenuli u šumu. Nakon cca sat vremena Bombek: "Vidim ga, tu je !!!". Sakrio se na jednoj bukvi, oko 25 m visoko i cca 5 m od debla, na najtanjim grančicama. Ako skreneš pogled, treba ti neko vrijeme da ga ponovno nađeš, izgleda neoštećeno. Stigao i Mirko. Na deblu bukve (promjera 0,5 m) prvih 10 metara ni grančice. Kaj sad, nema teorije da se netko od nas popenje gore. Mokri i blatnjavi odlazimo u "Barcelonu", centralnu birtiju u Pušći. Ispred birtije parkiran poštarski moped. Pitamo konobaricu za poštara (ak netko zna, poštar zna) i ona nam šalje Krunu poštara. "Kaj vas muči? pita Kruno, a mi objašnjavamo. "Nema dreva na koje ja ne morem!, idemo pogledat". Bitni detalj, Kruno je u šlapama, pa ga pitam da se ode presvući, uzet opremu... "Niš netreba, idemo..." Mi u kombi, a on u papučama i majci kratkih rukava na moped i za nama. Vani i nije bila neka žega. Stižemo pod bukvu, gleda Kruno, a gledamo i mi... "same da mi je dojti do prve grane..." Zove bratovog šogora, stiže on s lojtrom, ali kratkom. Nazove nekog, odjuri i za par minuta evo ga s dugom lojtrom. Već je pola 9 i skoro mrak. Kruno skida šlape i ode po lojtri, a dalje ko vjeverica. Više ga ni ne vidimo. Trese se granje, Espada pleše i kreće prema zemlji... ali ostaje vist na cca 10 m na tankom stablu. Kruno je već dolje, tresemo malo drvo i tres, model je na zemlji, ali nezgodno pada na nos i krcne trup kod kabine. Veselim se da je Kruno živ i zdrav, a espada samo malo bolesna. Kruninoga brata šogor zove na pivu u svoju garažu... ispraznili gajbu, pričale se razne priče i negdje poslije 10 krenuli sretni i zadovoljni doma.
Fala Kruno, legendo !!!
Mirko, Jermol, ajde malo uspomena, jer ovo je bio "dan koji se pamti..."