| ||
|
You are logged in as a guest. ( logon | register ) |
Gradimo opet Moderators: belovic, dlaka Jump to page : < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... > Now viewing page 6 [15 messages per page] | View previous thread :: View next thread |
Natjecanja -> F5J | Message format |
Diogen |
| ||
Elite Veteran Location: Gornji Grad-Medveščak | Gradimo i mi Trešnjevački Mališani. Za sada mi je odobreno jedino pokazati varijantu V-repa modela 'Franjo Tahy' koji se je pokazao dobro upravljivim. Usput, održali smo i prvu klupsku ad-hoc tekmu po pravilima F5J-Tr i to na minus 5 celzijevaca. Kako nismo uspjeli utvrditi tko je najbolji, sve je završilo sveopćim grudanjem... Damir (Tahy.jpg) (Tahy_1.jpg) (Tahy_2.jpg) Attachments ---------------- Tahy.jpg (58KB - 35 downloads) Tahy_1.jpg (35KB - 28 downloads) Tahy_2.jpg (35KB - 33 downloads) ----- Naš hangarčić: http://web.vip.hr/385915861879.vip/Index.html | ||
mifi |
| ||
Member Location: VG | Vidim po anteni da ti je Corona unutra LP Mifi | ||
Bombek |
| ||
Veteran Location: Zaprešić | Vidim da svi nesto rade pa da se i ja malo kurČČČim Krila plankirana sa balzom 0.6mm, karbonska ramenjača preko svega 25gramsko staklo pod 45st. rebra rezana na laseru profil 979d 209cm raspona 101,5 grama cijela krila V rep sa manjim kutom za stabilnije penjanje duza poluga cca 70-75cm za stabilnije letenje. planirana težina gotovog modela 350,1 gram Edited by Bombek 9/1/2009 20:08 (trifrtalja.jpg) (uskica.jpg) (zguza.jpg) Attachments ---------------- trifrtalja.jpg (100KB - 37 downloads) uskica.jpg (40KB - 26 downloads) zguza.jpg (39KB - 30 downloads) ----- I kamen leti kad ga baciš. F1A, F5J | ||
Bombek |
| ||
Veteran Location: Zaprešić | Ako prvi projekt ne uspije tu je BACKUP plan: (nelica1.jpg) (nelica.jpg) Attachments ---------------- nelica1.jpg (76KB - 30 downloads) nelica.jpg (60KB - 28 downloads) ----- I kamen leti kad ga baciš. F1A, F5J | ||
fly |
| ||
Elite Veteran Location: Koprivnica | ovaj drugi je preopak ----- Luka Krušec, CRO 1722 www.atelierfly.com | ||
Diogen |
| ||
Elite Veteran Location: Gornji Grad-Medveščak | Bomba, pa zar nisi odustao od V-repa? Btw Nelica je prava miss :-) Damir ----- Naš hangarčić: http://web.vip.hr/385915861879.vip/Index.html | ||
Daniel |
| ||
Veteran Location: Čakovec | Ma super dečki vama ide gradnja u ove zimske dane. Vremena za letenje nema previše, pa smo svi, manje više, u radionicama na izradi nečeg novog. Evo, da se i ja pohvalim nečim novim. To je PLANERIS, nastao prije kratkog vremena. Malo sam uspoređivao profile i odabrao provjereni HN 979. Raspon krila je 180 cm, površina 27 dm2. U krilu su ugrađena 2 serva za flapsove. Ukupna površina RTF modela je 440 g. Isproban je po jakom vjetru i bez termike, par dana prije završetka Stare 2008, i prvi dojam je zadovoljavajući, u penjanju nije prvak svijeta, ali u planiranju, a posebno u prodornosti je vrlo dobar. | ||
Daniel |
| ||
Veteran Location: Čakovec | Evo i malo slika izrade i onog poslije. (planeris 2.jpg) (planeris 3.jpg) (planeris 6.jpg) (planeris 8.jpg) Attachments ---------------- planeris 2.jpg (97KB - 31 downloads) planeris 3.jpg (64KB - 33 downloads) planeris 6.jpg (51KB - 37 downloads) planeris 8.jpg (21KB - 29 downloads) | ||
fly |
| ||
Elite Veteran Location: Koprivnica | heh svi rade nove modele samo bu se mali mujica (čitaj : ja) tekmal s starim modelom ----- Luka Krušec, CRO 1722 www.atelierfly.com | ||
agolubic |
| ||
Extreme Veteran Location: Koprivnica | Pa kaj su dozvoljeni flapsovi? ----- Andy G Kum | ||
Marinko |
| ||
Veteran Location: Koprivnica | Danijel, a kaj je sa Suprom, gdje je stalo? Pozdrav Marinko
| ||
Daniel |
| ||
Veteran Location: Čakovec | agolubic - 10/1/2009 04:06 Pa kaj su dozvoljeni flapsovi? Dozvoljeni su, samo ne kod nas. Model je otišao u izvoz (Izrael) i tamo bude sudjeloval na natjecanjima u klasi F5J 400. Oni smiju imati flapsove, elerone i sve živo, ali su im zabranjene Lipo ćelije, već im je pogon ograničen na Nicd i NiMh baterije. Ovaj model bude imao setup isti kao i kod nas, dakle motor i regler, ali će struju dobivati od 9 Nimh ćelija., što će mu biti dovoljno za vertikalu od cca 10 sekundi. Naime, tamo vrijeme rada motora nije ograničeno. Marinko - 10/1/2009 08:18 Danijel, a kaj je sa Suprom, gdje je stalo? Pozdrav Marinko
Sad još imam tjedan dana posla na rekontrukciji jedne stare jedrilice, Graupnerov Amigo, koju sam koristio prije više od 10 godina. Praćkao sam ju na gumu, a imala je ugrađenu i šlep kuku. Sad sam ju odlučil motorizirati, pa mi treba neko vrijeme da joj ugradim setup. To znači, potpuna promjena trupa, kojem sam skinuo staru foliju, rezanje nosa i izrada nove kabine. Supra dolazi na red odmah poslije toga. Budući da imam sve komponente, nadam se da mi neće trebati previše vremena. A kak je tvoja Supra Marinko? Ti si od zadnji put bil u maloj prednosti. Danijel | ||
belovic |
| ||
Extreme Veteran Location: Međimurje | Bombek od cega si radio remenjacu i moze li neka slika stolarije? Jako mi se svidja mi se tvoj koncept krila... ----- Što je to EPOXY smola? EPOXY smola je materija koja s vremenom zamjeni svu balzu na modelu. | ||
Bombek |
| ||
Veteran Location: Zaprešić | Nažalost nemam niti jedne slike izrade konstrukcije, toliko sam bio ufuran u izgradnju da sam cijelo krilo izbrusil za cca 2 tjedna. Ramenjača kao u FF, sprešani 0.6mm uni carbon gore i dole a između balza, i sve zajedno omotano kevlarskim koncem. Jedina novost za mene su rebra rezana laserom koja su me ugodno iznenadila preciznošću i brzinom kojom su izrađena. Diogen: V-rep Oduvijek sam više volio V-rep samo sam za violetu morao onak složiti radi determe. ----- I kamen leti kad ga baciš. F1A, F5J | ||
jagoda |
| ||
da? znači tako...zanimljivo.. :D budeš opet radio,pa ću te ja podsjetit da slikaš | |||
Jump to page : < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... > Now viewing page 6 [15 messages per page] |
Search this forum Printer friendly version E-mail a link to this thread |
(Delete all cookies set by this site) | |
Running MegaBBS ASP Forum Software © 2002-2024 PD9 Software | |