| ||
|
You are logged in as a guest. ( logon | register ) |
Gradimo opet Moderators: belovic, dlaka Jump to page : < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... > Now viewing page 5 [15 messages per page] | View previous thread :: View next thread |
Natjecanja -> F5J | Message format |
Omi |
| ||
Elite Veteran Location: Karlovac | Bombek - 22/9/2008 12:11 Pesvučena su 102 grama raspon 232 cm rasklopiva na tri djela. Cijeli model 403g Nemojte se zaprepastit kad vidite visinu od 281,8 metara ipak je tu bila termika inaće penjem ..... vidjet ćete na tekmi Model je mekan i treba ga nježno letjeti, pogotovo ne trpi nagle promjene smjera po dubini. Po mirnom vremenu leti savršeno čak se može vrtjeti veoma usko, još me zanima kako će se ponašati po termici iako je taj model bio zamišljen samo za mirno, a mislim da ću ga letjeti po svim uvjetima osim po uraganu graganu i gdje če biti frka da ne razbijem. Mislim da će najveći probblem bit brzi silazak a velike visine flater i tako to ----- __________________ Veseli i zdravi bili | ||
Daniel |
| ||
Veteran Location: Čakovec | Pohvale graditelju. Ja sam prošle godine sagradio slični koncept krila, u jedrenju je bio vrlo dobar, ali se kod veće brzine, naročito kod snižavanja visine, javljao flatter. Od onda, za ovu kategoriju, radim krila sa manjim rasponom, do max 180 cm, čvršća i težine do 110 g. Jer na tekmama je obično više vjetrovitog nego mirnog vremena. Mislim da ćemo se u to uvjeriti već ove subotu i nedjelje na državnom. | ||
Bombek |
| ||
Veteran Location: Zaprešić | Silazit treba samo na vrijeme i polako u ostalom bumo vidjeli, ja sam ga letio samo po mirnom vremenu i nisam baš spidirao već planiro do zemlje da vidim što sam dobio ----- I kamen leti kad ga baciš. F1A, F5J | ||
Diogen |
| ||
Elite Veteran Location: Gornji Grad-Medveščak | Da ne otvaram novu temu: naletio sam na neku tablicu težina najčešće korištenih materijala/pribora koja bi mogla biti korisna za graditelje F5J-N. Nešto sam malo izmijenio, dodao i preračunao na metrički sitem. Ako netko želi, može je i dalje proširivati, uređivati... i dati nam na znanje. Damir Attachments ---------------- weights.xls (60KB - 437 downloads) ----- Naš hangarčić: http://web.vip.hr/385915861879.vip/Index.html | ||
Omi |
| ||
Elite Veteran Location: Karlovac | Diogen - 10/10/2008 14:01 Da ne otvaram novu temu: naletio sam na neku tablicu težina najčešće korištenih materijala/pribora koja bi mogla biti korisna za graditelje F5J-N. Nešto sam malo izmijenio, dodao i preračunao na metrički sitem. Ako netko želi, može je i dalje proširivati, uređivati... i dati nam na znanje. Damir Evo stavio sam sticky pod F5J pa molim te stavi tamo,naravno bilo bi odlično da ljudi tamo stave i nacrte. ----- __________________ Veseli i zdravi bili | ||
mifi |
| ||
Member Location: VG | Diogen - 10/10/2008 14:01 Da ne otvaram novu temu: naletio sam na neku tablicu težina najčešće korištenih materijala/pribora koja bi mogla biti korisna za graditelje F5J-N. Nešto sam malo izmijenio, dodao i preračunao na metrički sitem. Ako netko želi, može je i dalje proširivati, uređivati... i dati nam na znanje. Damir
Ja to ne mogu otvoriti sa excel viewerom, niti sa OpenOffice-om. Da to nije dokument radjen u Excelu 2007?? Ako je, daj ga sejvaj kao nesto stariju verziju da ga mogu otvoriti, pa objavi ponovo. Pliz!
Poz. Mifi | ||
Diogen |
| ||
Elite Veteran Location: Gornji Grad-Medveščak | @ Omi: evo, stavio sam kako si rekao, sada možeš moj post obrisati da ne smeta .. @ mifi: provjerio sam attach i zaista nešto nije OK. Sada sam ga stavio u -rar i dobar je. Damir ----- Naš hangarčić: http://web.vip.hr/385915861879.vip/Index.html | ||
Bombek |
| ||
Veteran Location: Zaprešić | SLOŽEN NOVI TRUP ZA VIOLETU : (1111.jpg) (2222222.jpg) (3333333.jpg) (444444444.jpg) (555555.jpg) (666666.jpg) Attachments ---------------- 1111.jpg (105KB - 34 downloads) 2222222.jpg (131KB - 35 downloads) 3333333.jpg (126KB - 39 downloads) 444444444.jpg (123KB - 37 downloads) 555555.jpg (129KB - 38 downloads) 666666.jpg (108KB - 39 downloads) ----- I kamen leti kad ga baciš. F1A, F5J | ||
Bombek |
| ||
Veteran Location: Zaprešić | Oni koji su ikada bili na F1ABC tekmi znaju sta sam zelio postić sa ovakvim horizićem. I samo da velim da kemija radi savrsemo ----- I kamen leti kad ga baciš. F1A, F5J | ||
fly |
| ||
Elite Veteran Location: Koprivnica | sljetanje u determi? vidim gore je stabmont ----- Luka Krušec, CRO 1722 www.atelierfly.com | ||
Bombek |
| ||
Veteran Location: Zaprešić | Nije bas predviđeno za sljetanje , već za skidanje visine iako sam i probao sletjet ali nemoguće precizno. ----- I kamen leti kad ga baciš. F1A, F5J | ||
Diogen |
| ||
Elite Veteran Location: Gornji Grad-Medveščak | Bombek - 7/11/2008 08:48 već za skidanje visine. Misliš valjda na -ABCH ? Zanima me jedan detalj: ako skidaš visinu sistemom determe (dopada mi se ta ideja ) to bi značilo da je za isti hod polugice serva imaš podosta veliki hod horzića, a to bi moglo rezultirati jako izraženom nepreciznošću. Mislim na nepreciznost upravljanja dubinom-horzićem? Takav problem nam se pojavljivao na RC modelima (tzv. histereza) pa je jedino rješenje bilo: što veći hod serva i što manji hod kontrolne aerodinamičke površine. Ako nisam bio jasan, postam sliku. Damir ----- Naš hangarčić: http://web.vip.hr/385915861879.vip/Index.html | ||
Bombek |
| ||
Veteran Location: Zaprešić | I ja sam se bojao toga da će biti neprecizno, ali stavio sam jaki Robbe B109 servo i sa preciznošću sam zadovoljan. ----- I kamen leti kad ga baciš. F1A, F5J | ||
agolubic |
| ||
Extreme Veteran Location: Koprivnica | Odlicno bombek, ovo mi se strašno sviđa. ----- Andy G Kum | ||
belovic |
| ||
Extreme Veteran Location: Međimurje | Malo da osvjezim temu... preko blagdana zapoceo sam pripremom novog modela za iducu sezonu mada neznam koliko ce biti vremena za natjecanja. Biti ce to model za mirno vrijeme stoga planiram masu ispod 400 gr. Trup je prakticki gotov a krilo je jos na USB-u jer nisam definitivno odlucio koji raspon i geometriju krila izbrati. Nekako se sve vise naginjem prema uzem krilu raspona oko 2m ali otom potom.. (F5JN-1.jpg) (F5JN-2.jpg) (F5JN-3.jpg) Attachments ---------------- F5JN-1.jpg (75KB - 24 downloads) F5JN-2.jpg (38KB - 25 downloads) F5JN-3.jpg (58KB - 24 downloads) ----- Što je to EPOXY smola? EPOXY smola je materija koja s vremenom zamjeni svu balzu na modelu. | ||
Jump to page : < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... > Now viewing page 5 [15 messages per page] |
Search this forum Printer friendly version E-mail a link to this thread |
(Delete all cookies set by this site) | |
Running MegaBBS ASP Forum Software © 2002-2024 PD9 Software | |