| ||
|
You are logged in as a guest. ( logon | register ) |
Startanje F1A po jakom vjetru Moderators: Leki Jump to page : < 1 2 3 4 5 6 7 > Now viewing page 3 [15 messages per page] | View previous thread :: View next thread |
Natjecanja -> F1A,B,C,H | Message format |
sony |
| ||
Expert Location: Mostar | Jel Vam sad jasno ,zašto je PRŠUT onako skup !!!! E nisam odavno vidio a ni čuo ljepših objašnjenja na neku temu !! Sano ovi momci to sve znaju , i usput provjeravaju kolko mi znamo !! Imali su i imaju za te stvati dobre uzore u Visokom,,,, Šahinović,,,, Limo,,,.... Pa ako ih oni nisu naučili ,,ko če onda.... ??? ----- | ||
Igor |
| ||
Expert Location: Rijeka | Odlično!Sad sam i ja nešto naučio!A imam problema | ||
Tica |
| ||
Extreme Veteran Location: SFRJ | sony - 20/3/2008 15:05 Jel Vam sad jasno ,zašto je PRŠUT onako skup !!!! E nisam odavno vidio a ni čuo ljepših objašnjenja na neku temu !! Sano ovi momci to sve znaju , i usput provjeravaju kolko mi znamo !! Imali su i imaju za te stvati dobre uzore u Visokom,,,, Šahinović,,,, Limo,,,.... Pa ako ih oni nisu naučili ,,ko če onda.... ??? Ma dobro de,a sto si ti ljubomoran? | ||
elmin-KERKO |
| ||
Elite Veteran Location: BiH -Visoko-Ljetovik 27. | Sony,svako ima drugo objasnjene,nemogu svi ljudi isto objasnit !!! ----- SVIJET VOLI POBJEDNIKE!!! BiH F-076 First planning,second altitude !!! Sto vise treniras, treba ti manje srece !! E K | ||
agolubic |
| ||
Extreme Veteran Location: Koprivnica | evo izmjeril sam kuka mi otvara na 3 kile mislim da je to premalo za f1h. Kakva su vaša mišljenja? ----- Andy G Kum | ||
sony |
| ||
Expert Location: Mostar | elmin-KERKO - 21/3/2008 09:05 Sony,svako ima drugo objasnjene,nemogu svi ljudi isto objasnit !!! Ja ,,ok , čuj Kerko pa nisam ja ništa ni rekao, protiv raznih objašnjena ,čak naprotiv vrlo dobrih i preciznih !! Imao bi i ja štošta reći na tu temu ali pored Miće .. Hare,, Lovca ,,,,nije bilo potrebe !! Da mi reci ,,šta je sa Š. Edom ,,Sabrijom i drugima ? Rade li šta i treniraju ?? Oče li dolazit 12.4. na P cup ?? ----- | ||
zzechner |
| ||
Elite Veteran Location: Sisak, Hrvatska | agolubic - 21/3/2008 15:06 evo izmjeril sam kuka mi otvara na 3 kile mislim da je to premalo za f1h. Kakva su vaša mišljenja? Evo ja mislim da to fascinantno U vrijeme kad se F1A letjela s Massarijevom kukom, otvarala se na cca 1,5 kg, rijetko je tko "vozio" na 2 kg; a kasniji modeli s ruskom "stelali" su se na 2-2,5 kg! O tempora, o mores...a mozda i vrijedi onaj Djoletov: "neki novi klinci, neki novi klinci..." ----- Lic. No CRO F-053 / FAI 70026 | ||
buki |
| ||
Extreme Veteran Location: Zaprešić | agolubic - 21/3/2008 15:06 evo izmjeril sam kuka mi otvara na 3 kile mislim da je to premalo za f1h. Kakva su vaša mišljenja? Možda ti je dosta, ja sam imao na A-1 cca 4 kg, dok je Dlaka imao koliko me služi sječanje cca 5,5 kg. Ovisi ti o načinu reglaže modela na sajli i stilu "valcanja" Npr. kada nije puhao vjetar jedva sam otkačivao model s kukom od 4 kg, a po vjetru kao na Državnom na Bjelopolju sam valcao bez večih teškoća. Možda ti je najbolje da postepeno pojačavaš kuku. Meni se niti jednom nije kuka na A-1 otvorila, za razliku od F1A modela gdje sam imao problema s otvaranjem kuke dok je nisam pojačao na cca 8-9 kg. Edited by buki 21/3/2008 15:44 | ||
agolubic |
| ||
Extreme Veteran Location: Koprivnica | Ok postupno si bum pojačaval kuku sa jačim federima... ----- Andy G Kum | ||
sony |
| ||
Expert Location: Mostar | agolubic - 21/3/2008 15:06 evo izmjeril sam kuka mi otvara na 3 kile mislim da je to premalo za f1h. Kakva su vaša mišljenja? A moje ti je mišljenje ovako ::: Prvo, to je veoma čudno pitanje !! To ti niko nemože reći jeli malo ili puno !! može biti i jedno i drugo, ovisno o ::. Konstrukciji modela ( način gradnje , vrsta i kvalitet mat, Čvrstoća modela ,težina, itd ) O tvom iskustvu ,istreniranosti,, poznavanju statike ,,aerodinamike ,itd - Polozaju kuke u udnosu na težiste Trenutnim vremenskim ne-prilikama pri startanju ( vjetar jači - slabiji,, termika jača -slabija ) Mislim da je 3 kg neka srednja vrijednost za dobro uradjen model (sve od balze i"smrekove ramenjače " sa plankom 1/3 ) Za ove nove D- box ,, karbon ,itd ,može ta kuka i dosta jača !! Edited by sony 21/3/2008 16:07 ----- | ||
Tica |
| ||
Extreme Veteran Location: SFRJ | zzechner - 21/3/2008 15:34 agolubic - 21/3/2008 15:06 evo izmjeril sam kuka mi otvara na 3 kile mislim da je to premalo za f1h. Kakva su vaša mišljenja? Evo ja mislim da to fascinantno U vrijeme kad se F1A letjela s Massarijevom kukom, otvarala se na cca 1,5 kg, rijetko je tko "vozio" na 2 kg; a kasniji modeli s ruskom "stelali" su se na 2-2,5 kg! O tempora, o mores...a mozda i vrijedi onaj Djoletov: "neki novi klinci, neki novi klinci..." Nemogu se setiti koliko je bila masarijeva kuka ali je ruska bila oko 4.Tačnije izmedju 3,5 i 4kg | ||
elmin-KERKO |
| ||
Elite Veteran Location: BiH -Visoko-Ljetovik 27. | Sony,Mislim da ce doc Sahinovic ali nije sigurno radi posla!! Ako saznam sta javit cu ti !!! POZDRAV Edited by elmin-KERKO 21/3/2008 19:44 ----- SVIJET VOLI POBJEDNIKE!!! BiH F-076 First planning,second altitude !!! Sto vise treniras, treba ti manje srece !! E K | ||
Tarik |
| ||
Extreme Veteran Location: Visoko - Nisko | sony - 21/3/2008 15:07 elmin-KERKO - 21/3/2008 09:05 Sony,svako ima drugo objasnjene,nemogu svi ljudi isto objasnit !!! Ja ,,ok , čuj Kerko pa nisam ja ništa ni rekao, protiv raznih objašnjena ,čak naprotiv vrlo dobrih i preciznih !! Imao bi i ja štošta reći na tu temu ali pored Miće .. Hare,, Lovca ,,,,nije bilo potrebe !! Da mi reci ,,šta je sa Š. Edom ,,Sabrijom i drugima ? Rade li šta i treniraju ?? Oče li dolazit 12.4. na P cup ?? Ja sam ih obavjestio pa tako da neznam sigurno hocel ili necel ali trebali bi makar 3. F1A biti ............................. A bice Edited by Tarik 21/3/2008 19:49 | ||
Tarik |
| ||
Extreme Veteran Location: Visoko - Nisko | sony - 20/3/2008 15:05 \ Jel Vam sad jasno ,zašto je PRŠUT onako skup !!!! E nisam odavno vidio a ni čuo ljepših objašnjenja na neku temu !! Sano ovi momci to sve znaju , i usput provjeravaju kolko mi znamo !! Imali su i imaju za te stvati dobre uzore u Visokom,,,, Šahinović,,,, Limo,,,.... Pa ako ih oni nisu naučili ,,ko če onda.... ??? Samo malo ,znam ja mnogo toga ali.... ja sam samo pitao otprilike koliko kuka treba biti po vjetru recimo 10 m[s jer je u mene bila oko 7 kg kad mi se odbravila . tako da sam pojaco ,, a znam ja da treba ici prema modelu i da treba biti regliran po vjetru .. tako da je sve ok a takodjer hvala na objasnjenjima | ||
hari |
| ||
Extreme Veteran Location: Bihać | sony,hoće li to biti nagrade i za ekipe da i ja nađem još 2 u F1-A ne bi li šta "maznuli" ??? Po pitanju mehkosti kljuka dobro Sony reče,sve je to ovisno od puno faktora,pa neka svako prepozna svoje i sukladno njima postupi prema modelu i samom sebi !!! Edited by hari 21/3/2008 20:44 | ||
Jump to page : < 1 2 3 4 5 6 7 > Now viewing page 3 [15 messages per page] |
Search this forum Printer friendly version E-mail a link to this thread |
(Delete all cookies set by this site) | |
Running MegaBBS ASP Forum Software © 2002-2024 PD9 Software | |