| ||
|
You are logged in as a guest. ( logon | register ) |
Yak-54 MODELL-EXPERT Moderators: igoruav Jump to page : 1 2 3 4 5 Now viewing page 2 [15 messages per page] | View previous thread :: View next thread |
Natjecanja -> F3A | Message format |
Nenad L. |
| ||
Member | Pogledaj video na: www.somenzini.com pod yak54 73inch | ||
igoruav |
| ||
Veteran Location: Zagreb | Vidi se da nema snage da ubrza vertikalno, ali ima dovoljno snege za 3D letenje, ali za one koje to dobro znaju jer je lakse 3D letiti sa viskom snage. Ali, na tom je 26ccm motor. ----- Igor | ||
NIkola Lehkec |
| ||
Veteran Location: Čakovec | Vidio sam taj film (planirao sam kupit točno takav yak, ali ga više nisu imali u Lindingeru). Onaj moj izračun o težini je bio odogativan, nisam računao točnu težinu... "Sve u svemu" motor če bit dovoljno jak i sa olovom u repu, bude li trebalo, mogu naravno baterije smjestit u rep (one su teške 150g, 5 čelija), imam na jednom modelu baterije u repu i nema nikakvih problema sa strujom... ----- Zvezda | ||
igoruav |
| ||
Veteran Location: Zagreb | Treba svakako izbjegavati bilo kakvo olovo, jer je u 3D letenju izuzetno vazna masa, odnosno momenti razbacanih koncetracija masa. Treba teziti da je model sto laksi, jer ce se samo na taj nacin moci letiti na minimalnim brzinama, a sto je takoder vazno, model je sporiji na sljetanju. To je primjer izmedu SU kakvog smo imali Marin i ja. Moj je bi 0.5kg tezi od njegovog, jer sam ja imao benzunca 26ccm, a on 26ccm metanolca i njegov je bio znatno bolji i mirniji na sljetanju, a bolje se je ponasao i u zraku, jer je imao manju masu, a vecu snagu motora. SU je bio 1.8m ko tvoj Yak. Ja sam imao sa svojim SU problema sto je kod naglog davanja dubine znao sam uci u dinamicki kovit. ----- Igor | ||
NIkola Lehkec |
| ||
Veteran Location: Čakovec | Da, to se slažem sa tobom da model što je lakšti to su mu bolje performanse... Sad mi ne ostaje ništa drugo nego pričekat motor, namontirat, poletit i vidjet kako to fukncionira... Vidim da se ti (Igore) več dosta razumiješ u motornjake i daješ dobre savjete, hvala na svima! ----- Zvezda | ||
NIkola Lehkec |
| ||
Veteran Location: Čakovec | Evo i njega; MVVS 35ccm, sad montaža, break-in i probni let... (Slika(214).jpg) (Slika(215).jpg) Attachments ---------------- Slika(214).jpg (68KB - 20 downloads) Slika(215).jpg (73KB - 17 downloads) ----- Zvezda | ||
NIkola Lehkec |
| ||
Veteran Location: Čakovec | Motor je namontiran, sutra paljenje motora (break-in)... Za vikend vjerojatno test-flight... Btw. težište nije moglo ispast bolje; 0.5cm iza proizvođačeve preporuke... (Slika(222).jpg) (Slika(223).jpg) (Slika(224).jpg) Attachments ---------------- Slika(222).jpg (67KB - 20 downloads) Slika(223).jpg (91KB - 18 downloads) Slika(224).jpg (96KB - 19 downloads) ----- Zvezda | ||
fly |
| ||
Elite Veteran Location: Koprivnica | model mi se sviđa. motor pogotovo. od koeg materijala je trap napravljen? čekam video leta :D | ||
NIkola Lehkec |
| ||
Veteran Location: Čakovec | Trup je konstrukcija balze, špera, stiropora i aluminijsko ojačanje za stajni trap... ----- Zvezda | ||
NIkola Lehkec |
| ||
Veteran Location: Čakovec | Motor je upaljen!!! Nisam ga uspio do kraja razradit jer su mi se otpustila 2 šerava na nosaču motora... Motor ima jak okretni moment; gas lovi u stotinki sekunde i model JAKO cukne naprijed... Mislim da če motor biti dovoljno jak za 3D letenje... (Slika(225).jpg) (Slika(226).jpg) (Slika(227).jpg) (Slika(228).jpg) (Slika(229).jpg) (Slika(230).jpg) Attachments ---------------- Slika(225).jpg (70KB - 21 downloads) Slika(226).jpg (61KB - 19 downloads) Slika(227).jpg (86KB - 17 downloads) Slika(228).jpg (97KB - 18 downloads) Slika(229).jpg (62KB - 18 downloads) Slika(230).jpg (90KB - 19 downloads) ----- Zvezda | ||
fly |
| ||
Elite Veteran Location: Koprivnica | NIkola Lehkec - 20/9/2007 16:00 Trup je konstrukcija balze, špera, stiropora i aluminijsko ojačanje za stajni trap... mislil sam od koeg matrijala je stajni trap napravljen | ||
igoruav |
| ||
Veteran Location: Zagreb | Model izgleda izvrsno i opticki mi se cini da se motor dobro uklapa. ----- Igor | ||
NIkola Lehkec |
| ||
Veteran Location: Čakovec | Stajni trap je od staklo-plastike, ali ču ga mjenjat sa duraluminijem jer je preslab... Bez kaputaže se dobro uklapa, ali ce virit 0.5cm cilindra i nešta auspuha... Jebga... JEDVA čekam nedjelju! ----- Zvezda | ||
fly |
| ||
Elite Veteran Location: Koprivnica | najbolje od karbona napravit | ||
NIkola Lehkec |
| ||
Veteran Location: Čakovec | Možda i je najbolje od karbona, ali ako ti slučajno ostane mjehurič zraka unutra onda ga možes bacit u smeće jer če ti na tom mjestu puknut... Tako de se mi ne isplati isprobavat... ----- Zvezda | ||
Jump to page : 1 2 3 4 5 Now viewing page 2 [15 messages per page] |
Search this forum Printer friendly version E-mail a link to this thread |
(Delete all cookies set by this site) | |
Running MegaBBS ASP Forum Software © 2002-2024 PD9 Software | |