| ||
|
You are logged in as a guest. ( logon | register ) |
Livanjsko polje 2008,F1-A,B,C,H Moderators: Leki Jump to page : < 1 2 3 4 5 6 ... > Now viewing page 1 [15 messages per page] | View previous thread :: View next thread |
Natjecanja -> F1A,B,C,H | Message format |
hari |
| ||
Extreme Veteran Location: Bihać | Drage kolege aeromodelari, vjerovatno je mnogima poznato stanje sa 2 saveza u BIH,a nedavno se u Sarajevu održao sastanak i 2 MK ovih saveza gdje je napravljen korak naprijed ka rješavanju ove apsurdne situacije. No,na stranu s tim, htio sam obavijestiti da se na tom sastanku dogovorilo i o kalendaru takmičenja u BIH. Tako se pored 2 svjetska kupa ("Memorijal Izeta Kurtalića","Kup Mostara" nekadašnji Soko kup) dogovorilo i o održavanju 52. Otvorenog prvenstva Bosne i Hercegovine i to na legendarnom Livanjskom polju, datum 26. i 27.07.2008 god.Tekma je prijavljena i u kalendar FAI-a kao OPEN NATIONAL CHAMPIONSHIP OF BIH (Open International-Non World Cup) Pored toga što se situacija sa aeromodelarstvom u BIH postepeno riješava,takođe mi je lično drago da se ovaj teren koji je jedan od najboljih na svijetu za FF, vraća na raspolaganje svima nama.Nadam se da se u međuvremenu neće desiti šta nepredviđeno na štetu održavanja ove tekme !!!Kao što vidite ovo DP BIH je otvorenog karaktera upravo zbog svih vas aeromodelara iz okruženja BIH i šire pa ste pozvani da dođete,a o čemu će te biti blagovremeno obaviješteni raspisom. Mi,malo stariji modelari smo imali priliku uživati na ovoj livadi u doba Ex Yu i posebno oni još malo stariji koji su bili učesnici na EP i SP koji su organizirani na ovoj livadi,a nadam se da i današnje i dolazeće generacije neće biti uskraćene za taj užitak. Organizatori ovog takmičenja su klubovi iz Mostara,Livna i Visokog.Povrh svega,nada se i gotovo sam siguran da će ovaj teren u narednim godinama biti domaćin ili EP ili SP u FF ! Pozivam i Sonija da kaže nešto više o tome jer je bio na ovom sastanku u svojstvu Predsjednika MK jednog od saveza!!! DAKLE,KRAJEM JULA/SRPNJA 2008 G. ,SVI NA LIVANJSKO POLJE !!! Pozdrav Haris Edited by hari 12/12/2007 20:45 | ||
Site Sponsor | my ad code here... | ||
darijo |
| ||
Elite Veteran Location: Zagreb | Ma predivna vijest, ali malo je nezgodno sa terminima. Naime Memorijal Kmoha je oko 20.07 2008, sedam dana iza je Otvoreno BiH prvenstvo u Livnu, pa je sedam dana iza Mostar kup (Mostarsko blato), pa je sedam dana iza Memorijal Kurtalić (Bosanski Petrovac), pa za dvanaest dana Sofija kup i Evropsko , pa sedam dana iza Siscija kup (Sisak). Teško da će neko moći naći toliko slobodnih vikenda (a i ako nađe i ode ,žena će ga ubiti) da ode na sve to. Inaće to bi bili savršeni treninzi za Bugarsku (samo da se nešto ne polomi i nedaj Bože izgubi) Edited by darijo 12/12/2007 22:35 | ||
hari |
| ||
Extreme Veteran Location: Bihać | Darijo,koji god termin da se izabere u ljetnom periodu kalendar je gust,no taj se datum možda može i korigirati?!nezgodno je mijenjati termin jer se prijavljuje i na FAI kalendar, ali će se valjda nekako uklopiti!ako ništa ,pokušaćemo raju navući na sonijevu mostarsku lozu i moju petrovačku šljivu + livanjske vrućine danju + hladnoće noću = takmičar spreman za sve izazove nakon ove tekme !!! Modeli?? "Široko je polje Livanjsko" otiće neće,a "lomovi",nakon pomenute "pripreme" ni takva bojazan ne dolazi u obzir!!! | ||
sony |
| ||
Expert Location: Mostar | darijo - 12/12/2007 22:34 Inaće to bi bili savršeni treninzi za Bugarsku (samo da se nešto ne polomi i nedaj Bože izgubi) Natjecanja za treninge ;;;!!!!!!!!!!!!????? Mem , W, Kmoch Wcup 44 Mostar kup (44-ti ej da se prepadneš )Wcup Mem. I Kurtalić Wcup Nisu valjda ova imena i ove godine zaslužili da ih se zove treninzima !!! Ma nama je bitno da Tebe žena pusti,,, samo javi kad,,, mi pomjeramo termin !!! ----- | ||
darijo |
| ||
Elite Veteran Location: Zagreb | A valjda će mo se nekako snaći. Jedino što znam da Bobi odgovaraju termini takmičenja jer tad dolazi na godišnji dole , tj. dolaze mu djeca i žena na godišnji, a on na tekme. Neznam samo da li će Anđelka žena pustiti, stegla ga je , ....., žao mi ga, jadnik više nema ništa od života, nesmije da mrdne !!!!! | ||
darijo |
| ||
Elite Veteran Location: Zagreb | Nemoj se ti brinuti , to će biti prvoklasne tekme . Pogrešno sam se izrazio, želio sam reći kao dobre pripreme , a ne treninzi. Samo ako se budemo dole ubijali alkoholom kao dosada bojim se da bi se iduće godine moglo naći jedno od naših imena na popisu memorijala | ||
sony |
| ||
Expert Location: Mostar | Pa šta se ti buniš ,,ta uvjek si bio VOĐA KIJAMETA Administrator: na traženje autora ostatak poruke je obrisan ----- | ||
darijo |
| ||
Elite Veteran Location: Zagreb | Evo sad me žena opominje da ne vrištim. Neznam kad sam se ovoliko nasmijao | ||
hari |
| ||
Extreme Veteran Location: Bihać | hvala na takvim privilegijama ,rano mi je još za "mrijeti" ! Uf,pluc,pljuc,pljuc ! | ||
hari |
| ||
Extreme Veteran Location: Bihać | Eto vidiš Zele je primjer da bojazni ne treba biti kad je "lizanje čašice" u pitanju,samo komične situacije nastaju iz toga,kao ono "Neđeljka .... | ||
darijo |
| ||
Elite Veteran Location: Zagreb | Pa to je lijepa smrt, neosjetiš je od akohola. Znaš kad je mali Mujo rekao učiteljici : " Ja bih volio umrijeti kao moj tata u snu, a ne kao njegovi putnici , vrišteći" | ||
sony |
| ||
Expert Location: Mostar | Znate šta sam primjetio !!!: Naše kolege iz LJepe Vaše ( Naše ) neznaju se ,vako zajebavat !! ----- | ||
darijo |
| ||
Elite Veteran Location: Zagreb | Znaju, samo što to ovdje ne zovu zajebancija, nego "uh što mi ga zavali" | ||
sony |
| ||
Expert Location: Mostar | Administrator: na traženje autora poruka je obrisana ----- | ||
hari |
| ||
Extreme Veteran Location: Bihać | Darijo i Sony,zemljaci moji (kako god okreneš),kad smo već kod alkoholnih pića pozivam vas na feštu za Božić (ne za Bajram koji je 5 dana prije) ,a priređujem ja to svojoj ženi.Biće to u idili naše Plješevice na vikend kuči mog prijatelja i selu Zavalje.Pecara kakvu niste još vidjeli,muzika,raja,zajebancija takođe.Kaže meni žena "to ti ko fol za mene praviš i zoveš raju,a u stvari sebi praviš tulum ,a Božić ti je samo dobar razlog".Dakle,bujrum,ovo nije zajebancija samo javite !!! | ||
Jump to page : < 1 2 3 4 5 6 ... > Now viewing page 1 [15 messages per page] |
Search this forum Printer friendly version E-mail a link to this thread |
(Delete all cookies set by this site) | |
Running MegaBBS ASP Forum Software © 2002-2024 PD9 Software | |