| ||
|
You are logged in as a guest. ( logon | register ) |
Športska dozvola - prijedlog HZS-a Moderators: dlaka Jump to page : 1 2 Now viewing page 1 [15 messages per page] | View previous thread :: View next thread |
Modelarska komisija -> Prijedlozi za raspravu na MK | Message format |
Marin.Ko |
| ||
Regular | Evo novi prijedlog HZS-a o cijeni športskih dozvola. (dopis.JPG) (dopis2.JPG) Attachments ---------------- (0KB - 336 downloads) dopis.JPG (84KB - 341 downloads) dopis2.JPG (40KB - 349 downloads) | ||
Site Sponsor | my ad code here... | ||
Marin.Ko |
| ||
Regular | Za sada koliko znam na ovakvu nebulozu reagirao je Zoran Lulic, no pretpostavljam da ce sam objaviti svoj dopis. | ||
zzechner |
| ||
Elite Veteran Location: Sisak, Hrvatska | Marin.Ko - 29/1/2010 14:05 Za sada koliko znam na ovakvu nebulozu reagirao je Zoran Lulic, no pretpostavljam da ce sam objaviti svoj dopis. Nebuloza, kako kazes - (nakon ad hoc citanja) se ocituje u slijedecem: - dopis je upucen IO i NO HZS-a, sto je (vrlo vjerojatno) protustatutarno - odluke (clanarine i sl.) te vrste treba usvajati Skupstina? - modelari su svoj doprinos spomenutom letjelistu davali godinama, a od Saveza je za to dobivena podrska u diplomama i trofejima (??)
----- Lic. No CRO F-053 / FAI 70026 | ||
darijo |
| ||
Elite Veteran Location: Zagreb | Ako im treba lova nek se obrate Hrvatskim autocestama ili Podravci. A možda na Bjelopolju ima i arheoloških nalazišta pa i tu kapne koja pinka | ||
h.kreso |
| ||
Extreme Veteran Location: Varaždin | Pa kaj su oni normalni. Za nas bi naprijer trebale tri dozvole, to je 1800 kn, a ja od Bjelopolja nebi imao baš nikakve koristi. ----- Krešimir Hrastovec [img]http://condor.ephemeride.com/i/bdg/117.jpg[/img] [img]http://stats.condor.cc/10125.png[/img] | ||
darijo |
| ||
Elite Veteran Location: Zagreb | I na kraju krajeva ,kad su nas iz hrvatskih šuma uvjeravali da nema šanse da na toj livadi budu tekme , savez šutio, kako to ide kod nas, ne bi m čudilo da je bjelopolje već upisano na nečije ime ( mislim na osobu, ne na savez) ili će se za par godina reći da je propala investicija i da se poklanja nekom brižnom sportašu iz saveza. Edited by darijo 30/1/2010 11:40 | ||
Dražen |
| ||
Expert Location: Jarun / ZG | ono što je isto važno jest da će budući IMAOCI sportske trebati pokazati znanje pred ispitivačem, al nije navedeno jel to pismeni ili usmeni... i oče li se na testiranje ići na bjelopolje il može prema mjestu stanovanja?? ----- . fala q_cu i Zaprešić ima Svjetskog Prvaka... . | ||
Bobo |
| ||
Extreme Veteran Location: Arnhem-Nederland | Dobro ste i prosli ,sta da su odredili srediti Krbavsko-polje... ----- Efteling | ||
darijo |
| ||
Elite Veteran Location: Zagreb | Ma da to i ide za livadu nebi nikome ni bilo žao. Samo svi znamo ko je i kakvim putovanjima osiromašio ( da nekažem opljačkao ) savez, pa bi vjerojatno ti novci opet išli za nečije gorivo i dnevnice | ||
Bojan |
| ||
Elite Veteran Location: Zagreb | Polako, polako,... treba smiriti strasti. Čuo sam za to prije par dana i znam da je Zoran mailom poslao svoje mišljenje koje za sada nije uvaženo ... ali nema razloga to smatrati konačnim. Razgovarat ću u ponedjeljak s Tajnikom i Predsjednikom saveza i pokušati objasniti da je ovaj prijedlog (barem za modelare) neprihvatljiv iz više razloga, a najviše zbog toga što će učinak biti upravo u suprotnosti s namjerom i očekivanjima. Nekako mi se čini da je prijedlog rađen prema "velikim" i "skupim" granama koje pokriva savez i da će shvatiti da je modelarima U POTPUNOSTI NEPRIHVATLJIV! Ukoliko bi ovaj prijedlog prošao broj modelarskih sportskih dozvola ne bi, vjerujem, prešao broj prstiju na jednoj ruci, a ukupan financijski prihod bio bi manji od dosadašnjeg. S druge strane savez mora shvatiti da bi to moglo loše odjeknuti i u FAI-u. U svakom slučaju, ukoliko savez ustraje u toj namjeri onda će modelari morati drastično promijeniti način i status svojih natjecanja i organizirati natjecanja po uzoru na neke druge grupacije (recimo Eurotour), a posjedovanje takve HZS sportske dozvole neće biti uvjet (barem ja tako razmišljam). Zato mislim da će savez shvatiti da će time naštetiti prvenstveno sebi i povući ovakav nerazuman prijedlog. O Bjelopolju i modelarskom doprinosu tom letjelištu nema smisla govoriti jer svi dobro znaju što smo radili poslijednjih 7-8 godina na toj livadi. ----- Bojan Stürmer www.aeromodelarstvo.net | ||
darijo |
| ||
Elite Veteran Location: Zagreb | Ja bih samo dodao svoje mišljenje u vidu pitanja na ovu temu bez obzira usvojio se taj cjenik ili ne, jer nisam baš upućen kako sve to šljaka u savezu. Sve što saznam to je iz priča drugih ljudi, koji večinom kritiziraju taj isti savez za mnoge stvari.Ujedno je ovo dobra tema da se ovdje započne otvorena rasprava o radu saveza ( iz naše amaterske perspektiva) i dobre i loše strane, tj komentari na mnoga događanja i odluke. Ova novčana naknada koja se predlaže za dozvole , predpostavljam rezultat je financijske situacije u savezu. Znamo da je teška situacija i da skoro pa niti u jednoj instituciji u državi ne cvjetaju ruže.S tim se svi moramo pomiriti. Savez plaća razne kotizacije za repke i njihove odlaske ,....., i tog svi moramo biti svjesni.Ali meni je u svemu tom nelogično da savez pokušava od svojih članova namaknuti sredstva za , kako kažu, "Bjelopolje". Malo mi je to nelogično da se drastičnim dizanjem cijena članstvu pokušavaju isfinancirati takvi projekti . Mnoge organizacije za takve projekte traže sponzore. Gdje su sponzori , njihovi novci, a ako ih nema ..., zašto ih nema i ko je odgovoran za to. Mislim da je ovaj način, makar bio i prijedlog, prikupljanja sredstava neprofesionalan , neodgovoran i da samo govori o organizatorskim , menađerskim sposobnostima , tj. nesposobnostima određenih ljudi koji su dobro ustoličeni, imaju dobru zaštitu i kao rezultat tih stvari dolaze nepromišljene odluke. Znamo da se cijene dozvola nisu dugo mijenjale, ali svi mi znamo da se , tajnik i predsjednik HZS nisu dugo mijenjani. Da li itko zna da li su oni na tim funkcijama , doživotno izabrani ili? Edited by darijo 30/1/2010 22:25 | ||
Dražen |
| ||
Expert Location: Jarun / ZG | darijo - 30/1/2010 21:55 Ova novčana naknada koja se predlaže za dozvole , predpostavljam rezultat je financijske situacije u savezu. Znamo da je teška situacija i da skoro pa niti u jednoj instituciji u državi ne cvjetaju ruže. da darijo, ali zaboravljaš da se država sama dovela u taj položaj, a isto tako i savez. nisu građani tjerali državu, a niti modelari svoj savez da glume pijane bogataše i tako dovode tužnu našu u totalnu propast... oprostite na politiziranju, al tako je ispalo... s druge strane, kakvo je to uređenje letjelišta koje se može isfinancirati iz dozvola i članarina??? taman da je i dobrovoljna radna akcija u pitanju, ne bi bilo niti blizu dovoljno. o nekakvim neophodnim građevinskim zahvatima da ne pričamo. ukratko, to sa bjelopoljem je čisto mazanje očiju na brzinu. a ljudi u savezu izgleda zaboravljaju da mi večinom nosimo očale, pa se uspješno štitimo od mazanja takve vrste... ----- . fala q_cu i Zaprešić ima Svjetskog Prvaka... . | ||
Bojan |
| ||
Elite Veteran Location: Zagreb | Sve ostaje po starom, nema promjene cijena dozvola. Možete postojeće dozvole odnesti u HZS na produljenje. Savjetujem da svaki klub zatraži dozvole za sve one modelare koji ih još nemaju jer će se krajem godine ponovo raspravljati o novim uvjetima, a produljenje će biti osjetno jeftinije od izrade nove dozvole.
----- Bojan Stürmer www.aeromodelarstvo.net | ||
zzechner |
| ||
Elite Veteran Location: Sisak, Hrvatska | Hvala na obavijesti. Dakle, ipak vrijedi "strpljen - spasen". I pametno da nismo bezveze "prosipali zuc". Modelari ce ipak morati imati drugaciji status u odnosu na druge grane clanice HZS. LP! ----- Lic. No CRO F-053 / FAI 70026 | ||
Drveni |
| ||
Veteran Location: Sisak, 098-711-540 | Bojan: Na ćemu smo po ovom pitanju????? Pozz.. Karlo | ||
Jump to page : 1 2 Now viewing page 1 [15 messages per page] |
Search this forum Printer friendly version E-mail a link to this thread |
(Delete all cookies set by this site) | |
Running MegaBBS ASP Forum Software © 2002-2024 PD9 Software | |