| ||
|
You are logged in as a guest. ( logon | register ) |
Domaci flaperF1A Moderators: Leki Jump to page : 1 2 Now viewing page 1 [15 messages per page] | View previous thread :: View next thread |
Natjecanja -> F1A,B,C,H | Message format |
Leki |
| ||
Elite Veteran Location: Zaprešić | Pošto se stvar za sad ide ok.. napravit ću kratki opis kaj i kak radimo Za početak kalupi. Hvala bogu nakon 100 sati šmirglanja sve je gotovo. Materijal medijapan. Prvo na CNC mašini Rozga obradi kalupe i napravi metalne šablone. Da bi dobili prihvatljivu površinu takve kalupe kalupe brusimo (skidamo pola milimetra - milimetar materijala). Nakon brušenja medijapan natapamo sa smolom, cca 100g po površini naravno medijapan sve to upije i opet je skoro pa suh na površini. Nakon 4 sata nanosimo novih 20g smole na kalup..sad više nema upijanja i ta smola ostaje na kalupu. Slijedeci dan slijedi novo šmirglanje. Nakon šmirglanja imamo čisti profil..kalupe samo lagano ispoliramo sa smolom i na kraju samo par poteza finim šmirglom da se skine sventalna prašina i GOTOVO. Princip je simpl, da je šavršen nije. Površina je super ali pojavljuje se problem vitoperenja kalupa tak da je jedino rješenje kalupe prilikom obrade kao i kod kasnije izrade modela imati prišerafljene na ravnu dasku. Tko nema pristup CNC-u i nekinm posebnim materijalima za kalupe ovaj sistem rada je jednostavan i ne košta previše. Evo par slika.
(CNC.jpg) (Bomba dorada Åablona.jpg) (1 bruuÅenje.jpg) (1BruuÅenjne.jpg) (3 BruuÅenje smola.jpg) (prije poliranja.jpg) (Polirano .jpg) (Polirano.jpg) (Kalup gotovo.jpg) Attachments ---------------- CNC.jpg (97KB - 28 downloads) Bomba dorada Åablona.jpg (94KB - 12 downloads) 1 bruuÅenje.jpg (83KB - 8 downloads) 1BruuÅenjne.jpg (81KB - 9 downloads) 3 BruuÅenje smola.jpg (86KB - 9 downloads) prije poliranja.jpg (87KB - 8 downloads) Polirano .jpg (80KB - 11 downloads) Polirano.jpg (79KB - 10 downloads) Kalup gotovo.jpg (92KB - 15 downloads) ----- Moja životna filozofija (by Vikac): Napravio sam avion kojeg pustiš i on leti dok ne padne na zemlju!!! | ||
Site Sponsor | my ad code here... | ||
elmin-KERKO |
| ||
Elite Veteran Location: BiH -Visoko-Ljetovik 27. | Leki,svaka ti cast na ovome tebi i tvojoj ekipi,savrseno...ONLY FORWARD ----- SVIJET VOLI POBJEDNIKE!!! BiH F-076 First planning,second altitude !!! Sto vise treniras, treba ti manje srece !! E K | ||
fly |
| ||
Elite Veteran Location: Koprivnica | šta drugo reči nego-way to go! ----- Luka Krušec, CRO 1722 www.atelierfly.com | ||
sony |
| ||
Expert Location: Mostar | E mene nešto živo interesuje ,a kako je naslov Domaći flaper,več mi asocira da je nešto posebno ! Ovaj alat je vrijedan truda i zaista lijepo izgleda ali mi neliči na alat sa kojim se stiska neka konstrukcija -rebra ,medju rebra,one trakice itd.. . Pa me interesira šta ste vi to i kako, zamislili stiskati u ovo? (ako nije tajna ) Edited by sony 1/5/2009 08:43 ----- | ||
boca55 |
| ||
Veteran Location: Beograd | Meni ovo lici da ce da se stiska stiropor i staklo. Zar ne? | ||
Bobo |
| ||
Extreme Veteran Location: Arnhem-Nederland | Bice malo komplkovanije.... ----- Efteling | ||
boca55 |
| ||
Veteran Location: Beograd | Ipak je tajna. | ||
darijo |
| ||
Elite Veteran Location: Zagreb | Ma glina za modeliranje | ||
Omi |
| ||
Elite Veteran Location: Karlovac | boca55 - 1/5/2009 21:25 Ipak je tajna. Onog trenutka kad izađe iz kalupa verzija koja bude upotrebljiva bit će sve za javnost. ----- __________________ Veseli i zdravi bili | ||
Tica |
| ||
Extreme Veteran Location: SFRJ | darijo - 1/5/2009 22:32 Ma glina za modeliranje Da,a moze blato i seno ----- Mića Tica | ||
boca55 |
| ||
Veteran Location: Beograd | Ne vredi nece da kazu | ||
boca55 |
| ||
Veteran Location: Beograd | Nesto slicno je napravio evropski sampion u F1E, Ivan Treger sa stiroporom od 30kg/m3 , 36 gr kevlarskim platnom i ramenjacom - kombinacija balza karbon. http://i43.photobucket.com/albums/e374/watt1992/Treger-Roux.jpg | ||
banjac |
| ||
Veteran | Domaci flaper - NEMA NIŠTA SLICNO do sada na ovome svijetu - TOTALNA NOVOST/INOVACIJA- sjetite se kada je išao post o "hoblanju" kalupa na CNC makini - napisano je POČETAK REVOLUCIJE - malo strpljenja - kao što rece Omi - prvi upotrebljivi komad i doci ce slicica - zadnji razgovori ukazuju da ce sve biti u LETNOM stanju na svjetskom | ||
fly |
| ||
Elite Veteran Location: Koprivnica | siguran sam da bude 100% fiberglas il nešto u tom stilu.. ----- Luka Krušec, CRO 1722 www.atelierfly.com | ||
Omi |
| ||
Elite Veteran Location: Karlovac | fly - 2/5/2009 12:30 siguran sam da bude 100% fiberglas il nešto u tom stilu.. 100% si u krivu ----- __________________ Veseli i zdravi bili | ||
Jump to page : 1 2 Now viewing page 1 [15 messages per page] |
Search this forum Printer friendly version E-mail a link to this thread |
(Delete all cookies set by this site) | |
Running MegaBBS ASP Forum Software © 2002-2024 PD9 Software | |