| ||
|
You are logged in as a guest. ( logon | register ) |
1. sisački elektro kup Moderators: belovic, dlaka Jump to page : 1 2 3 4 Now viewing page 4 [15 messages per page] | View previous thread :: View next thread |
Natjecanja -> F5J | Message format |
Dubravko |
| ||
Veteran Location: Zagreb | Denis - 21/5/2008 12:48 Na tekmi u Varaždinu nismo imali razglas, proradili bumo na tome do sljedeće godine, u Sisku je bil razglas, ali mislim.... trebalo bi snimiti 10 min+ 1 min rada motora, na CD, MP3, ili... sa detaljnim odbrojavanjima i upozorenjima svaku minutu koja je to minuta leta, pred kraj možda i gušće, a obavezno zadnjih 20-30 sekundi. po meni to je jedini nedostatak na tekmama trenutno, jer kad sam u toku sa vremenom, mogu bolje kalkulirati Samo da pripomenem da mi u joticama koristimo CD sa odbrojavanjima i svime ostalim već 11-tu godinu (ako se ne varam počeli smo daleke 1998. ). Koliko znam, svi smo jako zadovoljni s načinom na koji je to napravljeno i ne bi bio nikakav problem prilagoditi ga za F5J. Moje je mišljenje također da je CD (može biti i MP3 player) ipak najbolje i najkomotnije rješenje. Na početku tekme ključiš play, staviš na autorepeat i nemaš više nikakve brige osim što moraš paziti da ima struje. E da, još se moraš sjetiti da prije finala ubaciš drugi CD . ----- Dubravko | ||
belovic |
| ||
Extreme Veteran Location: Međimurje | Dubravko, ovo je i moja tiha želja... ----- Što je to EPOXY smola? EPOXY smola je materija koja s vremenom zamjeni svu balzu na modelu. | ||
Dubravko |
| ||
Veteran Location: Zagreb | Ma nema problema Ivica - ako ste za, ja ću preuzeti obavezu i složiti audio zapise koje se onda po želji mogu izvoditi preko CD ili MP3 playera. Jedini problem mi je što se onda moram slušati po cijeli dan na tekmama ----- Dubravko | ||
h.kreso |
| ||
Extreme Veteran Location: Varaždin | Pa ubaci koji ženski glas, pa da možemo birati, kao na GPS-u | ||
tepi |
| ||
Veteran Location: Sisak | Dudo, naći ćemo pravu spikericu da bude ljepše na natjecanju i složiti CD. Morali bi se samo dogovoriti za vremena, radno 10min-OK, motor 1min-OK, pripremno-?. trebale bi dvije varijante 3min i 5 min, jer je 5min možda previše. Dajte svoja razmišljaja pa da to i napravimo. Timer koji mi koristimo ima još i veliki displej koji nikako da prepravim jer je ver.1 imala problem s suncem. I kako nikad dosta vremena to nije spremno pa je ovo s CD-om sada bolje. Pozdrav, tepi | ||
belovic |
| ||
Extreme Veteran Location: Međimurje | Tepi, pripremno vrijeme od 5min. u praksi pogotovo na "lezernijim" tekmama meni se cini sretnijim rjesenjem, jer nece uvijek takmicari imati na raspolaganju 2 paketa baterija, tu i tamo netko treba nesto popraviti i po meni bolje je za takvu "rekreativnu" kategoriju da se previse ne forsira tempo.. ali to je samo moje misljenje ;-) ----- Što je to EPOXY smola? EPOXY smola je materija koja s vremenom zamjeni svu balzu na modelu. | ||
Daniel |
| ||
Veteran Location: Čakovec | 5 minuta bi po mom mišljenju trebalo biti minimalno vrijeme za pripremu. U Sisku nam je malo falilo vremena pa je zbog toga priprema bila skraćena na 3 minute. A sve to iz razloga što je 19 natjecatelja bilo raspoređeno u 4 grupe. Da su bile napravljene 3 grupe, imali bismo više vremena. | ||
Mimi |
| ||
Extreme Veteran Location: Ludbreg | I ja mislim da bi trebali imati za pripremu 5 min. Ponekad se dogodi da su svi spremni i prije, ali ima i slučaja kad letiš zadnju grupu turnusa i odmah prvu grupu slijedećeg pa ti je 3 min prekratko. Ako još nisi imao sreće i moraš nešto popraviti ili mjenjati onda je velika "frka". Mislim da one dvije minute više za pripremu nebi trebale biti problem. ----- Pozdrav Mimi | ||
tepi |
| ||
Veteran Location: Sisak | Što se mene tiče, mislim da je 5 min optimalno vrijeme za pripremu. Varijanta s 3min je bila smo kao prijedlog kad smo kratki s vremenom. Kad se snima, trebalo bi po meni napraviti obje varijante, a na tekmi se odliči kako se leti. Samo da smo svi suglasni da se koriste obje varijante i da nebi ne tekmama proizvoljno mjenjali vremena za pripremu kako kome odgovara. Iznimke su uvijek moguće, ali nisu pravilo Pozdrav, tepi | ||
Diogen |
| ||
Elite Veteran Location: Gornji Grad-Medveščak | Na tekmi u Sisku Josip je dva puta uzastopce imao start-za-startom i 3 minute nije dovoljno niti za razgibati vrat i malo se pribrati, a da ne govorim o brzoj provjeri modela, promjeni baterije i slićno. Zato mu je u oba slućaja onaj drugi start bio znatno lošiji. 5 minuta mi se stoga ćini razumnim vremenom iako te dvije dodatne minute neće bitno pomoći onom takmičaru koji ima uzastopne startove. Diogen. Edited by Diogen 26/5/2008 12:46 ----- Naš hangarčić: http://web.vip.hr/385915861879.vip/Index.html | ||
Marinko |
| ||
Veteran Location: Koprivnica | U Sisku je bilo vrijeme na knap pa smo se svi složili da vrijeme pripreme bude 3 min a isto tako se slažem s ostalima da bi vrijeme pripreme moralo biti 5 min, pogotovo ako netko ima malo kompliciranu zamjenu baterija a starta dvaput zaredom za 3 min si ne stigne zamjeniti baterije. Pozdrav Marinko.
| ||
Jump to page : 1 2 3 4 Now viewing page 4 [15 messages per page] |
Search this forum Printer friendly version E-mail a link to this thread |
(Delete all cookies set by this site) | |
Running MegaBBS ASP Forum Software © 2002-2024 PD9 Software | |