Search | Statistics | User Listing Forums | Calendars | Albums | RSS
Aeromodelarski forum
Aeromodelarski forum ->  Modelarska komisija -> Prijedlozi za raspravu na MK -> View Thread

You are logged in as a guest. ( logon | register )

HZS trenutno stanje
Moderators: dlaka

Jump to page : 1
Now viewing page 1 [15 messages per page]
View previous thread :: View next thread
   Modelarska komisija -> Prijedlozi za raspravu na MKMessage format
 
Leki
Posted 2/3/2016 09:12 (#29096)
Subject: HZS trenutno stanje



Elite Veteran

50010010010025
Location: Zaprešić

Prije svega zahvaljujem svima na podršci u zadnjih mjesec dana.

Da ne duljim previše kopiram Vam text nedavno poslan jednome zrakoplovcu na istu temu "trenutno stanje u HZS-u".

Svima nam je poznata žalosna situacija oko izbačenih klubova iz HZSa. I moj matični klub MK Zaprešić nalazio se u istoj situaciji prvog brisanja iz članstva gotovo 2/3 klubova od strane T. Vajde prilikom ustoličenja T. Panze.
Moj osoban stav kao i stav svih prisutnih na izvanrednoj Skupštini je da se čim hitnije u članstvo prime SVI klubovi koji žele biti članovi HZS-a. I to u PUNOPRAVNO članstvo gdje smo svi isti i SVI imaju pravo glasa. Da se savez ustroji po principu punopravnosti svih grana sporta te da svaka grana samostalno bira svoju strukovnu komisiju koja će imati potpunu autonomiju oko donošenja strukovnih pravilnika, kalendara natjecanja, reprezentacija, te kontrolu nad SVIM namjenskim sredstvima koja su vezana uz dotičnu granu sporta unutar HZSa. IO saveza činili bi isključivo predstavnici aktivnih strukovnih grana te svog člana IO biraju klubovi koji su za osnovnu djelatnost istaknuli dotičnu sportsku granu. Politiku saveza vodio bi IO te bi tajnik imao ulogu stručne osobe koja bi u svakom trenutku bila pod nadzorom IO, te na kraju i same skupštine. Svi financijski transferi odnosno kompletno poslovanje HZS moraju postati javni i dostupni svim članicama saveza.
Sve ovo nabrojano da bi bilo moguće za sprovesti prvo moramo promijeniti postojeći statut saveza.
Statut i prijem SVIH u punopravno članstvo biti će predmet prve skupštine koja će se održati pod novoizabranim vodstvom. Vjerujem da uz javnu raspravu svih zainteresiranih isto možemo postići u vrlo kratkom roku.
Predmet druge skupštine biti će novi izvanredni izbori gdje će tada SVE (novo primljene i stare) članice saveza s jednakim pravom glasa birati novo vodstvo.
Osobno mi nije cilj puštati „korijenje“ na funkciji predsjednika već se želim prvenstveno baviti sportom, ali u uređenom i pravednom savezu bez „svetih krava“.
Kako sam i prilikom izbora napomenuo na ovu funkciju pristajem na mandat 6 mjeseci maksimalno godinu dana isključivo ako će to biti neophodno.


Radimo na tome da se situacija čim hitnije razriješi.
Nažalost i T. Vajda i T. Panza do sada ne pristaju na razgovor...pokušavam i dalje...biti će uskoro
Optimist sam i vjerujem u pozitivan ishod te Vas sve zajedno molim za još malo strpljenja, čekali smo gotovo 20 godina neki manje neki više ali svakako gotovo svi obespravljeni stoga Vas molim za još samo malo strpljenja.

Famozna REAKTIVACIJA članstva koju trenutno provodi T. Vajda je pokušaj da se iz članstva raznoraznim spinovima brišu punopravni članovi HZS.
Bez obzira kojem se rukovodstvu ovog momenta plača članarina i u koju namjenu će ona biti iskorištena, to je Pravilnikom o članstvu u HZS - u propisana i prihvaćena obaveza svake članice. Ne smije se dozvoliti da zbog neplaćene članarine netko sad u pravnom vakumu bude dodatno isključen što je očita neizrečena namjera starog rukovodstva za koje osobno mislim da ni ne postoji i ovo je još samo njihov uzaludni pokušaj spašavanja što se spasiti da. Članice su svoje mišljenje o tom rukovodstvu i tajniku iskazale, ali to još oni nisu i ne žele shvatiti ali morati će, što prije to bolje i za njih i nas..
Sve Vas molim da, oni koji su do sada dobili račun za članarinu HZS da isti podmire, oni koji nisu neka interveniraju na info@caf da im se pošalje i obavezno plate.
Naknada članarine proističe iz obveze i s njenim plaćanjem se ne daje legalitet starom rukovodstvu, tajniku ili bilo kome, to je naprosto naša obveza. Pozivam Vas sve da se svim trenutnim zahtjevima od strane HZS odazovete i ispunite iste.
O članstvu pojedine udruge u HZS odlučuje skupština, prima u članstvo i briše iz članstva. Dakle, nikakva reaktivacija članstva nije potrebna, članice HZS-a su jedino dužne uplatiti članarinu savezu. Podatke o ovlaštenim osobama, kao i osobe ovlaštene za zastupanje i usklađenost statuta udruga moguće je provjeriti na Registru udruga RH i to su jedini mjerodavni podaci i sve udruge odgovaraju za osobe koje ih predstavljaju u savezu i one vode brigu o tome da li su te osobe ovlaštene za zastupati pojedinu članicu saveza.
Zanimljivo je da Glavni tajnik HZS-a, g. Tomislav Vajda traži od članica HZS-a dokaz o usklađenosti statuta, a statut HZS-a nije, ni dan danas, usklađen s Zakonom o udrugama, a za što je odgovoran isključivo Glavni tajnik HZS-a, g. Tomislav Vajda.
Ista stvar vrijedi i za financijsko izvješće HZS koje također nije javno dostupno, iako bi po zakonu isto moralo biti.
Budući da glavni tajnik HZS-a, g. Tomislav Vajda ignorira zakonito održanu izvanrednu skupštinu gdje je više od 3/4 punopravnog članstva jednoglasno glasalo za promjene u vodstvu HZS-a, i uporno traži aktivaciju članstva, što je protivno zdravoj logici, jer ako nije aktivna niti jedna članica, onda niti HZS kao savez u ovom trenutku ne postoji, pa se postavlja pitanje zašto u ovom razdoblju Glavni tajnik HZS-a, g. Tomislav Vajda uopće prima plaću.

Budite uvjereni da će se članstvo znati zaštititi svim dostupnim pravnim, medijskim te ostalim pravedničkim sredstvima, ako kome od klubova treba bilo kakva pomoć neka mi javi.

Šta god T. Vajda i T. Panza radili članstvo će ostati jedinstveno u svojim stavovima, u to čvrsto vjerujem jer ništa drugo nam ni ne preostaje.


Srdačan pozdrav 
Robert Leško
lekicro@gmail.com
095 6667676


-----
Moja životna filozofija (by Vikac):
Napravio sam avion kojeg pustiš i on leti dok ne padne na zemlju!!!
Top of the page Bottom of the page
Site Sponsormy ad code here...
Leki
Posted 25/7/2016 23:06 (#29143 - in reply to #29096)
Subject: RE: HZS trenutno stanje



Elite Veteran

50010010010025
Location: Zaprešić

Poštovani,

 

                Sukladno čl. 54. Statuta Hrvatskog zrakoplovnog saveza obavještavamo Vas da je Izvršni odbor Hrvatskog zrakoplovnog saveza  na svojoj 5. sjednici, održanoj dana 19. srpnja 2016. g. donio Odluku o razrješavanju obnašanja dužnosti glavnog tajnika Hrvatskog zrakoplovnog saveza gosp. Tomislava Vajde zbog osobito teške povrede dužnosti.

 

                Nadalje, sukladno čl. 62. Statuta Hrvatskog zrakoplovnog saveza, Izvršni odbor Hrvatskog zrakoplovnog saveza donio je Odluku o izvanrednom otkazu Ugovora o radu gosp. Tomislavu Vajdi, a zbog osobito teške povrede iz radnog odnosa.

 

                Izvršni odbor Hrvatskog zrakoplovnog saveza je za vršitelja dužnosti glavnog tajnika, a na vremenski rok od tri mjeseca, izabrao gđu. Blaženku Jagatić, diplomirani ekonomist, do izbora glavnog tajnika/tajnice.

 

                Molimo Vas za strpljenje iz razloga što novo vodstvo HZS trenutno i isključivo sanira zatečeno negativno stanje u dosadašnjem poslovanju HZS od strane bivšeg tajnika T.Vajde kao i bivšeg izvršnog vodstva HZS, te iz navedenog razloga nismo u mogućnosti u potpunosti posvetiti radno vrijeme sadašnjem i budućem članstvu HZS, već smo maksimalno fokusirani na rješavanje nastalih problema pri nadležnim državnim i financijskim institucijama, ciljano prouzrokovanih od strane T.Vajde. U narednih desetak dana biti ćete obaviješteni detaljnije o zatečenom i trenutnom stanju u radu HZS.

 

Zahvaljujemo na razumijevanju, te Vas obavještavamo da smo za i van radnog vremena dostupni na novim kontakt mailovima HZS:         

 

Hrvatski zrakoplovni saveza:                                       hzs@caf.hr

Predsjednik HZS, Robert Leško:                                 robert.lesko@caf.hr

v.d. glavnog tajnika HZS, Blaženka Jagatić:            blazenka.jagatic@caf.hr

 

 

 

Srdačan pozdrav,

 

Predsjednik HZS

Robert Leško


-----
Moja životna filozofija (by Vikac):
Napravio sam avion kojeg pustiš i on leti dok ne padne na zemlju!!!
Top of the page Bottom of the page
Leki
Posted 12/8/2016 15:18 (#29170 - in reply to #29143)
Subject: RE: HZS trenutno stanje



Elite Veteran

50010010010025
Location: Zaprešić

Cijenjeno članstvo HZS,

U prilogu Vam dostavljamo očitovanje o zatečenom i trenutnom stanju u Hrvatskom zrakoplovnom savezu, te Vas molimo da isto temeljito pročitate unatoč njegovoj opsežnosti.

Trudili smo se izvijestiti Vas samo o krucijalnim zbivanjima unatrag dva mjeseca, koja su uvjetovala opstanak i daljnji rad Hrvatskog zrakoplovnog saveza, iako spornih i nejasnih situacija postoji još mnogo, a iste ćemo rješavati tokom daljnjeg redovnog poslovanja Hrvatskog zrakoplovnog saveza.

Srdačan pozdrav


Predsjednik HZS

Robert Leško

 


Sve priloge možete pogledati na slijedećem linku:  https://drive.google.com/open?id=0B_wcxnxiSq9wZmE3SDJlRERaUVE



 

 

 



Edited by Leki 12/8/2016 16:16




Attachments
----------------
Attachments ocitovanje_za_clanstvo_HZS.pdf (234KB - 1007 downloads)

-----
Moja životna filozofija (by Vikac):
Napravio sam avion kojeg pustiš i on leti dok ne padne na zemlju!!!
Top of the page Bottom of the page

Jump to page : 1
Now viewing page 1 [15 messages per page]
Jump to forum :
Search this forum
Printer friendly version
E-mail a link to this thread

(Delete all cookies set by this site)
Running MegaBBS ASP Forum Software
© 2002-2024 PD9 Software