| ||
|
You are logged in as a guest. ( logon | register ) |
4. lovački kup Moderators: belovic, dlaka Jump to page : 1 2 3 Now viewing page 3 [15 messages per page] | View previous thread :: View next thread |
Natjecanja -> F5J | Message format |
Bojan |
| ||
Elite Veteran Location: Zagreb | evo... Attachments ---------------- 4_Lovacki_F5J_2010.xls (25KB - 475 downloads) ----- Bojan Stürmer www.aeromodelarstvo.net | ||
belovic |
| ||
Extreme Veteran Location: Međimurje | Tko prvi njegova djevojka, iako mala zamjerka ide organizatoru sto je zrtvovao izgleda ipak jednu djevicu premalo... Dobro, nesto sam pogodio i nesto ne ali zamisljena koncepcija novog "allround aviona" u jucerasnjim uvjetima se pokazala vrlo dobrom. Dakle avion nesto manjeg raspona i manje povrsine sa brzim profilom u kombinaciji sa propisanom minimalnom masom te optimiziranim setupom - naravno sve u skladu sa pravilnikom bez ikakvih modifikacija, recept je za postizanje sto vece visine na startu. Ali naravno da sve ima svoje prednosti i mane, tako da je takav avion nesto losiji kod planiranja sto se jasno moglo vidjeti u nekoliko letova. Ili da nebude sve tako sivo kako bi rekao nas poznati modelar za sve je kriv los zrak Upravo ta cinjenica eksperimentiranja sa razlicitim koncepcijama doma izrađenih jedrilica u granicama propisanog, meni daje najvecu draz ovoj nasoj nacionalnoj kategoriji
----- Što je to EPOXY smola? EPOXY smola je materija koja s vremenom zamjeni svu balzu na modelu. | ||
Bombek |
| ||
Veteran Location: Zaprešić | Sve pohvale organizatoru na organiziranom natjecanju. Premda se neslažem što fimale nije bilo održano. Glasanje između natjecatelja dali će letjeti finale ili ne je GLUPOST, naravno da će svako glasat kako njemu odgovara. Postoji pravilnik koji kaže ako vrijeme nije pogodno za natjecanje, natjecanje se pauzira dok vremenski uvijeti ne postanu bolji za nastavak natjecanja. U našem slučaju se desilo baš to kada se izglasalo da se više ne leti, nakon 10 minuta prestala je kiša i nakon 15 minuta bilo potpuno mirno. Odlični čavapi i piva bili su pun pogodak za dobro raspoloženje. Zahvaljujem se dečkima iz Varaždima što su nas izgurali iz blata jer smo zaglavili na livadi sa našom Žutom pticom. ----- I kamen leti kad ga baciš. F1A, F5J | ||
dlaka |
| ||
Expert Location: Zaprešić | Hvala organizatorima na super tekmi, kuharima na cjelodnevnoj pečenjari, Denisu na kuglama, sucima na zalaganju, ekipi na druženju, baki na štruklima, a posebno veliko HVALA ekipi koja nas je zvlekla z dreka Beli, vidiš da sam bil u pravu kad sam se zalagal za kraći rad motora (iako je još uvijek predugo-previsoko)
----- rdjavom ku*cu i dlaka smeta | ||
Denis |
| ||
Regular Location: Varaždin | kak je Krešo rekel, nadam se da je sve bilo u redu i da ak neka sitnica nije valjala, nebute zamjerili drago mi je da nas je sad u klubu dovoljan broj da se bez problema odradi tekma, roštilji i rezultati bez panike meni je bilo jučer ugodno druženje, nadam se da je tak bilo i ostalima, zahvaljujemo se još jednom svima na dolasku nadam se da se vidimo se opet, sa više takmičara | ||
Daniel |
| ||
Veteran Location: Čakovec | I naša ekipa iz Međimurja zahvaljuje organizatorima na svemu. Svi mi znamo da je tu uloženo puno truda i rada kako bi sve funkcioniralo besprijekorno. Natjecanje je bilo vrlo zanimljivo. Prva tri turnusa su bila pravo termičko letenje i moglo se, uz malo truda odletjeti do kraja. Popodne su se uvjeti drastično promijenili i od termike nije ostalo niti "t", dakle bodove je donosila praktično veća početna visina, a to se odnosi posebno na posljednji turnus, kada se letjelo po kiši. "Kugla" mi je pobjegla za dlaku, tko zna kako bi bilo u fly offu da je vrijeme dozvolilo. Ostali dečki iz našeg kluba su letjeli jednake modele pa su im stoga i rezultati bili skoro izjednačeni, zauzevši od 9. do 11. mjesta. S obzirom da je početna visina dosta važna za postizanje boljih rezultata, napravili smo malu usporedbu setupova, s obzirom na setupove koje koristi naša ekipa. Nas 4 koristimo regler Kontronik Sun 1002 od 18 A, koji je dobar, a ima i dobru kočnicu. Baterije su nam Zippy 800 mAh sa 15 C ili Kokam 910 mAh sa 15 C, propeler Graupner 6 x 3, dok su nam težine modela od 370-380 g, što se jučer pokazalo nekonkurentno. Vidim da "penjači" idu skoro 100 metara više od naše ekipe, za što je djelomično zaslužan setup koji se sastoji većinom od lipica minimalno 25-35 C struje pražnjenja, a poželjan je i propeler malo jačeg koraka,dakle 6 x 3,5. Ako želimo držati korak sa konkurencijom očigledno treba povećati struju pražnjenja lipica i pojačati korak elise na 3,5. Sve u svemu jedna zanimljiva, edukacijska tekma. Danijel Štefičar | ||
Mimi |
| ||
Extreme Veteran Location: Ludbreg | I s moje strane sve pohvale domaćinima osim što ona žrtvovana djevica možda to i nije bila . Složio bih se Igorom da smo, iako sam bio član žirija, malo prebrzopleto donjeli odluku da se fly off ne leti. Trebali smo pričekati cca 30 minuta pa onda odlučiti iako mi se letenje po pljusku nikako nije svidjelo,pa će nam to biti za ubuduće dobra škola. Na tekmi je žiri donio i odluku da se na tekmi ukine sigurnosni koridor zbog vema ograničenog prostora na livadi. Smatram da je to bila dobra odluka i da bi to trebalo uvesti pod hitno u pravilnik jer i neke ostale livade na kojima ćemo letjeti su dosta ograničene sa nekih strana (i ona naša u Ludbregu) pa je ponekad kod čestih promjena smjera vjetra nemoguće sletjeti prema točki da ne razbiješ model i ne povrijediš koridor. Osobno sam zbog toga "ubio" novi model i nisam bio jedini. Ovaj dio pravilnika preuzet je iz F3J i mislim da kod F5J-N to nije potrebno, a organizatorima i natjecateljima stvara bezpotrebne probleme. Pa ako se dogovorimo oko toga predležem da Danijel pripremi preijedlog dopune pravilnika. Malo sam se bojao kako će se nova 2,4 GHz rc tehnologija međusobno podnositi, jer je bilo kolko ja znam dosta Assana, Futabinog Fassta, Corone i Spectruma ali na sreću sa time nije bilo problema pa se nadam da će tako i ostati. Čestitke Dlaki, Ivici i ostalima na izvrsnim rezultatima i odličnim novim modelima, a pohvala Danijelu, Karlu i Diogenu na odličnom letenju. Vidimo se u Čakovcu (na Marini) gdje će isto biti interesantno letjeti . Mimi | ||
dlaka |
| ||
Expert Location: Zaprešić | - (lovackif5j.jpg) (gablec.jpg) Attachments ---------------- lovackif5j.jpg (162KB - 381 downloads) gablec.jpg (140KB - 357 downloads) ----- rdjavom ku*cu i dlaka smeta | ||
Omi |
| ||
Elite Veteran Location: Karlovac | Ova guma me podsjeća na padobranski krug na Bledu ----- __________________ Veseli i zdravi bili | ||
dlaka |
| ||
Expert Location: Zaprešić | (trotter_F5J_400.jpg) Attachments ---------------- trotter_F5J_400.jpg (181KB - 418 downloads) ----- rdjavom ku*cu i dlaka smeta | ||
Diogen |
| ||
Elite Veteran Location: Gornji Grad-Medveščak | Zaista lijep model .. i jedno OT pitanje: kod V-repa, da li se računa ukupna površina ili samo površina vertikalne projekcije tog v-repa? (treba mi za neka podešavanja..) Damir ----- Naš hangarčić: http://web.vip.hr/385915861879.vip/Index.html | ||
Bojan |
| ||
Elite Veteran Location: Zagreb | računa se projekcija (kao i kod krila) ----- Bojan Stürmer www.aeromodelarstvo.net | ||
Jump to page : 1 2 3 Now viewing page 3 [15 messages per page] |
Search this forum Printer friendly version E-mail a link to this thread |
(Delete all cookies set by this site) | |
Running MegaBBS ASP Forum Software © 2002-2024 PD9 Software | |