Posted 28/6/2013 12:20 (#27154 - in reply to #27153) Subject: RE: Dorcol i Beograd kup na Sajmu 6-7 jula
Veteran
Ja sam se nabrusio i modele dobro obrusio. Jedino ih jos nisam probao. Cekam vikend da ih probam u "dvojci" jer je "jedinica" jos zauzeta. ----- Drustvo bez modelarske radionice nece dati pilote-konstruktore nasoj armiji.
Posted 8/7/2013 11:24 (#27208 - in reply to #27206) Subject: RE: Dorcol i Beograd kup na Sajmu 6-7 jula
Veteran
Zahvaljujemo se modelarima iz Zapresica koji su prevalili 900 km i dosli da uvelicaju ova takmicenja, i kritika domacim kojima su ova takmicenja bila "daleko".
Dlaki je drugog dana sreca okrenula ledja u F1N. Polomio je glavni model na nevervatan nacin. Uleteo je u resetku za ventilaciju i odsekao krila. Da je bio zid nebi bilo nista. Medjutim gledajuci da je Stefan provalio dobitnu kombinaciju za model i bacanje, bice ga tesko nadmasiti. Nadam ce da ce svi uvideti da je izlaz iz ove krize u modelarstvu u jeftinim kategorijama gde treba modele praviti a ne kupovati. Da je svima pristupacno a ujedno i atraktivno. U Srbiji spremamo da napravimo ligu Outdor klizaca bez ogranicenja , gde ce biti taktike i modeli obavezno sa determalizerima. ----- Drustvo bez modelarske radionice nece dati pilote-konstruktore nasoj armiji.
Posted 8/7/2013 18:22 (#27209 - in reply to #27208) Subject: Re: Dorcol i Beograd kup na Sajmu 6-7 jula
Expert
Hvala Voji i ekipi na još jednom prekrasnom druženju u Hali 1. Nažalost nas nije bilo previše. Čestitke svima, jer mislim da su se svi popravili u odnosu na prošlu godinu. a naročito Alenu (rekord dvorane u 150), Stevi (odlični F1N letovi u nedjelju), Stevanu (konačno pobjeda u F1N i let od 72 sec.), Voji (nedjeljna pobjeda u 150) i svim ostalima na zalaganju. U dvorani je bila standardna sauna.
Ovog puta me baš i nije htjelo, ne mislim na rezultate nego na lomove. U subotu sam polomio novi model koji sam pripremio za prošli kup sajamskih gradova (hala2). na treningu je sa 15-16 metara konstantno letio preko 60 s, ali ja sam htio više i krilo je popustilo. U nedjelju, moj veliki model s kojim sam prošle godine na oba natjecanje pobjedio, a pobjedio sam i u subotu, je nakon jednog krivog izbačaja uletio u ventilacijsku mrežu... na tekmi sam letio svoj prvi model napravljen za halu 3 2010. godine.
Žao mi je što Tucman nije sa 150tkom odletio minutu, falilo mu je 2-3 cm raspona ruku, da još malo jače nategne pračku. Ali, do slijedeće godine će narasti...
Boci HVALA na gostoprimstvu, bazenu i razgledavanju Ade.