Posted 6/8/2013 15:15 (#27305 - in reply to #27303) Subject: Re: World Championships Francuska
Elite Veteran
Roland je u četvrtom startu imao 140 , a sada piše 180. Da li mu je bilo krivo upisano ili nešto drugo. Da li ima kakvih vijesti sa Slovenskih stranica, foruma?
Posted 6/8/2013 17:13 (#27312 - in reply to #27311) Subject: Re: World Championships Francuska
Elite Veteran
Čestitke ekipi Slovenije i Srbije koje su pune. Trebamo se radovati za dva naša puna natjecatelja i samo uzdisati što su dvojica u ekipi F1A. ( druga tema)
Posted 7/8/2013 13:11 (#27350 - in reply to #26462) Subject: Re: World Championships Francuska
Elite Veteran
Mogu napisati okratko kako Leki priča da je bilo.
Vrijeme škakljivo ,ali išla je tekma uredno,
Mislim da je u prvom Fly Offu imao udes i nečija sajla mu je prepilila ušku na malom modelu.
Tako da je Raketa došla u pogon start ranije.
I onda je Leki do kraja letio suvereno.
Kad je opalio bunt,i kad je model posložio putanju ,kaže da je bio siguran da je za medalju.
Na kraju eto bio je u pravu
Prvo mjesto,zasluženo,nikoga mu nije bilo blizu po vremenu,sve čisto,sve pošteno.
Poderao ih je sve u prašinu
I koliko čujem iz povjerljivih izvora,bez obzira na horde interesenata za Raketu ,ona ide na zid
Još jednom čestitke.
A kad se vrati očekujemo i screenshotove logova letova,ono visine i tako to
Posted 13/8/2013 13:24 (#27376 - in reply to #27375) Subject: Re: World Championships Francuska
Veteran
Omi - 13/8/2013 12:20
boca55 - 13/8/2013 08:56 Leki, meni se ovaj model mnogo sviđa. Imas li plan?
Mislim da se za to moraš obratiti Marinu
Vazi, treba da vidim sta mi tereba od materijala za izradu modela. Kolko jaja, maslaca i td.... ----- Drustvo bez modelarske radionice nece dati pilote-konstruktore nasoj armiji.
Posted 14/8/2013 17:39 (#27383 - in reply to #27382) Subject: Re: World Championships Francuska
Elite Veteran
VELIKO VELIKO HVALA SVIMA NA ISKRENIM ČESTITKAMA.
Ne znam kako bi opisao osjećaje i veselje kad osvojiš medalju nakon preko 20 godina u ovom spotu, i ako postoji ljepši trenutak jedan od njih je svakako doček koji nam je priredila ekipa u Zaprešiću.
Dirnuli ste me do kraja i nemam dovoljno velike riječi kojima bi svima Vama mogao zahvaliti.
Prijatelji VELIKO Vam hvala, najbolji ste. Bez Vas ovo zlato bi mi bilo nepotpuno.
Hvala Vam svima.
----- Moja životna filozofija (by Vikac):
Napravio sam avion kojeg pustiš i on leti dok ne padne na zemlju!!!
Posted 16/8/2013 18:50 (#27390 - in reply to #27383) Subject: Re: World Championships Francuska
Expert
FF WCh 2013. riječi i slici:
U četvrtak, 01. 08. negdje oko 19:30 krenili iz Zaprešića, preko Ljubljane, Munchena prema Parizu. Pauza za kafu kod moje žene u Pfortzheimu negdje oko 03:50, pa put dalje prema Parizu. Stigli u centar Pariza oko 10 sati. Parkiranje s kombijem je nemoguća misao, nakon nekoliko krugova oko Notre Dame, odlazimo do Eiffelovog tornja. Oko 14 krećemo prema Argenton I˙Eglise gdje moramo biti prije 19:00. Nakon izlaska iz Pariza ulazimo u gužvu i u apratmane stižemo u 18:56
Posted 16/8/2013 19:04 (#27391 - in reply to #26462) Subject: Re: World Championships Francuska
Expert
...nakon što smo se smjestili odlazimo u cca 30 km udaljeni Moncontour na večeru u jedinoj birtiji.
Subotu, 03. 08. koristimo za trening na livadi.
Nedjelja, 04. 08. u 09:10 model procesing, a u 16:00 svečano otvorenje.
Posted 16/8/2013 19:36 (#27392 - in reply to #26462) Subject: Re: World Championships Francuska
Expert
...ponedjeljak je iskorišten za trening.
Utorak, 06. 08. F1A tekma. Polazak u 05:45. Na livadi smo prije 7 sati. Sunce izlazi. Stvari na grbu i put pod noge na startnu liniju. U 8:00 sirena za start. Oba su puna. Prvi Fly Off zakazan za 19:00 cca kilometar od stare startne linije. Par reglažnih letova. Razmak između startnih mjesta svega nekoliko metara. Sirena za star. Leki nakon par krugova pronalazi super zrak i prostor i kreće u otkačivanje, model fučka. Odjednom se s suprotne strane pojavio jedan, Lekijev model uškom udara u sajlu koja mu reže D-box, a model udara u zemlju sa slomljenom cijevi. Još cca 3 minute do kraja, Leki uzima "Raketu", nema zraka, nakon nekoliko neuspješnih pokušaja otačivanja, loš bunt i model s cca 30ak metara, preko cijele starne linije polagano nabire visinu, DT na cca 100 metara. Idemo dalje. I Grozdan je prošao. 20:00 počinje 2. Fly Off. Još uvjek je mirno. Start je bolji nego u prvom, siguran let do 7 minuta i idemo dalje. Model pada u suncokrete, ali je ipak na vrijeme na starnoj liniji. Sunce je već nisko, a iz iskustva i proteklih dana, sada je pravo vrijeme za "Raketu neru". Na brzinu jedan probni start, sve 5. 9:00 Leki kreče, krug-dva, to je to, zzzzzzzzzzzzzuuuuuuuuummmmmmmm, 100 metara i savršena tranzicija. termike više nema, ko bu duže isplaniral, taj bu prvi. Slijetanje, na mojoj je štoperici 7:29:12, službeni imaju 7:28, 7:29 i 7:16. Pišu 7:25. Gotovo je, od ovih oko nas nitko nema toliko. Dolazi Kozonoskin i kaže da je rumunj s njegovim modelom odletio 7:01. Medalja je sigurna, vjerujemo u zlato. Dolaze Titov, Makarov i Roland čestitati. Sonjo viče da je to toooo. Tehnički pregled i LEKI JE PRVAK SVIJETA!. Čestitka Grozdanu na 34. mjestu.
U jedinoj birtiji Moncontoura otvara se i prvi šampanjac...
Posted 16/8/2013 19:51 (#27393 - in reply to #26462) Subject: Re: World Championships Francuska
Expert
Srijeda, 07. 08. na livadi opet u cik zore. Danas lete Sokol i Tuta. Na žalost, Sokolu u 1. turnusu fali 9 sekundi. Tuta na žalost ne puni 2; 5. i 7. turnus. Na kraju Sokol 34. a Tuta 78. Biti će bolje drugi put, još su mladi
Četvrtak, 08. 08. malo duži počinak, a onda na livadu. Fly Off penjača je nešto najimpresivnije što sam dosad u modelarstvu vidio. Varomet!
Petak, 09. 08. slobodni dan smo iskoristili za odlazak na obalu Atlantika.
Posted 16/8/2013 20:09 (#27395 - in reply to #26462) Subject: Re: World Championships Francuska
Expert
U nedjelju oko 11 smo krenuli doma. Preko 1800 km. Stigli kod mene doma oko 05 na rakiju, kavu i bučnicu, a oko 05:30 u klub na doček (vidi prijašnje postove). Prvi put sam zaklopio oči negdje oko ponoći, nakon cca 40 sat.
Veliko HVALA svima koji su na bilo koji način pomogli da ovo Svjetsko prvenstvo završi na najljepši mogući način, te svima koji su nam pripremili doček za pamčenje!
Posted 18/8/2013 22:50 (#27403 - in reply to #27375) Subject: Re: World Championships Francuska
Regular
Iako sa velikim zakasnjenjem,od sveg srca Lekiju cestitam na pobedi,i da budem iskren prizeljkivao sam da pobedi,jer je za mene Leki kompletan MODELAR.Pobeda je dosla u pravom trenutku i u prave ruke.
Sinoc sam se vratio sa Evropskog u sobarima,nisam se proslavio ali sam leteo preko 30 minuta.Modele nisam vadio tri godine pa otisao na takmicenje.Nemamo ni takmicenja,niti takmicara i kad nema konkurencije onda tako i bude.