Posted 3/11/2010 16:38 (#20666 - in reply to #20300) Subject: Re: 7. Zapresic Indoor Open F1N i F1N-150
Expert
Za one koji prvi puta dolaze u Zaprešić, a i za one koji su zaboravili. Dvorana je pored stadiona NK Inter. Sa Zagrebačke strane, pređete most (Krapina) benzinsku Filko, Kaufland, benzinsku Ina-u, preko željeznićke pruge (ul. M. Tita) , sve do centra (Trg Žrtava Fašizma), na semaforu ravno (ulicom Bana Josipa Jelačića) i iza slijedećeg semafora, cca 800 metara s vaše lijeve strane je dvorana.
Ako netko zaluta, zovite na 091 5575 811
(karta 2.jpg)
(karta 1.jpg)
Attachments ---------------- karta 2.jpg (164KB - 335 downloads) karta 1.jpg (176KB - 505 downloads)
Posted 5/11/2010 18:56 (#20690 - in reply to #20300) Subject: RE: 7. Zapresic Indoor Open F1N i F1N-150
Veteran
Damire,
Pokušaću da odgovorim na ovo sa modelom koji je negde 10% "kraći" raspon 680mm i isto toliko teži (cev 3x2 je ipak duplo teža) ... pod uslovom da uspem da ga izbacim kako treba.
Zanimljivo da je moja originalna ideja bila nešto veoma slično "28" ali nije bilo dovoljno balze, naime sekao sam maksimalno moguće krilo prema dimenzijama lista tako da dobijem jedno krilo za mene, a jedno za Mirka. Ali vidim da idem u dobrom smeru ...
BTW, u pozadini se vidi Božina "Petica", ako bude raspoložen da startuje ... tu stvarno trebam tvoju podršku
A za Lekija, Igora i Zobeca sam spremio ovog ultra-laganog N150 od 0,5 - 0,6g ... pod uslovom da ne raspadne na prvoj praćki
Posted 8/11/2010 12:44 (#20714 - in reply to #20300) Subject: Re: 7. Zapresic Indoor Open F1N i F1N-150
Expert
Eto, završio je još jedna tekma. Hvala svima koji su pomogli u organizaciji, a hvala i svim natjecateljima koji su nastupili, te posebno natjecateljima iz Free Flyer-a, Nove Pazove i Ak Krke, koji su po prvi put nastupili na zaprešićkoj tekmi.
Nadam se da Janez Onlak i Tomaž Hribar nisu došli uzalud i da će uskoro i kod njih biti koja tekma. Čestitke svima na rezultatima,a posebno Lekiju na obranjenoj tituli Najmodelara. Moj naklon.
Najmodelar (zbroj F1N-150 i F1N)
1. Robert Leško 201,9
2. Damir Kosir 200,5
3. Marijan Balaško 186,8
Najduži let:
Damir Kosir 40,0
Evo i rezultata, za koji sat i slike, a uskoro i video.
Posted 10/11/2010 12:26 (#20745 - in reply to #20300) Subject: Re: 7. Zapresic Indoor Open F1N i F1N-150
Veteran
Jedno impresivno i veoma dobro organizovano takmicenje.
Moram da kazem da smo mi iz AK Free flyer vise ocekivali od naseg nastupa.
Ak Free flyer se pojavio sa dva seniora i dva juniora a ostvareni rezultat je mogao biti bolji. Ja sam posle drugog starta istegao medjurebarni misic i tu je bio kraj mom ozbiljnom bacanju.
Boca je imao problem sa diskus izbacajem jer su viseci kosevi za njega bili ozbiljna prepreka.
Paja i Vanja su pokazali izvanrednu borbenost a Pajin start od preko 28 sekundi uliva nadu.
Verujem da i Ak Nova Pazova je mogla vise da postigne. U svakom slucaju je Martin ostvario vidan napredak u F1N a pojavljivanje Boze Grubica je pravo osvezenje.
Damjan Zulic je napravio pravu pometnju u F1N, sa letovima od 34-35 sekundi i za malo da se umesa u borbu za medalju.
Opisao sam nastup modelara van Hrvatske (pocetnika u F1N) a nastup iskusnih igraca Damira, Lekija, Bojana i ostalih je bio prema ocekivanju.
Kada se sve zavrsilo mozemo samo reci:"Jedno iskustvo vise", ali je sigurno da moramo vise da poradimo na materijalima i treninzima.
Tezina modela je kljucni faktor a bez sobarske balze se ne mogu napraviti tako lagani modeli. Naime, modeli raspona 650mm i dubine krila od 110 mm su teski oko 10 grama.
Cestitam Lekiju , Damiru, Bojanu i ostalima na uspehu a AK Zapresic na izvanrednoj organizaciji.
Posted 15/11/2010 00:02 (#20794 - in reply to #20300) Subject: Re: 7. Zapresic Indoor Open F1N i F1N-150
Veteran
Vidim da se moj trbuh čak gura u kategoriju "bez komentara", ali onaj tko pogleda gornji dio slike nadam se da će uočiti kako izgleda sretna i zadovoljna osoba iz jednostavnog razloga što je ponovno na tekmi i među modelarima.
Posted 26/11/2010 05:34 (#20909 - in reply to #20901) Subject: Re: 7. Zapresic Indoor Open F1N i F1N-150
Elite Veteran
dlaka - 25/11/2010 10:40 Konačno i video s tekme:
Sjedi, PET (odlican) za - reziju, scenario, kameru, montazu, filmsku glazbu, "rasvjetu"... i uglavnom sve osim glavne i sporedne zenske uloge koje nisu bile u ovoj kategoriji kratkometraznog dokumentarca za dodjelu