|
|
Veteran
Location: Ludbreg | Evo i raspisa za nadolazecu tekmu 29.5.2010.
p.s. Molim Bojana da otvori prijave.
Pozdrav..
Attachments ---------------- Raspis.doc (145KB - 428 downloads)
|
|
Site Sponsor | my ad code here... |
|
|
Veteran
Location: Čakovec | Prema natjecateljskom kalendaru tekma u Ludbregu bi trebala biti 30. 05. Zašto promjena?
Danijel Štefičar |
|
|
|
Veteran
Location: Ludbreg | Zbog toga jer se većina natjecatelja na prošloj tekmi u Nedelišću izjasnila da im subota više odgovara. |
|
|
|
Elite Veteran
Location: Zagreb | Prijave: http://www.aeromodelarstvo.net/Prijave/index.asp?NatID=107
----- Bojan Stürmer
www.aeromodelarstvo.net |
|
|
|
Veteran
Location: Zaprešić | Slučajno sam se dva puta prijavio jer prvi puta nisam vidio da su mi ostale stare frekve 51.53. kanal ----- I kamen leti kad ga baciš.
F1A, F5J |
|
|
|
Extreme Veteran
Location: Međimurje | S obzirom na ne bas obecavajucu vremensku prognozu za ovaj vikend, organizator ce sutra tj. u petak 28.05. nakon 18 sati odluciti o sudbini subotnje tekme odnosno eventualnoj odgodi iste. ----- Što je to EPOXY smola?
EPOXY smola je materija koja s vremenom zamjeni svu balzu na modelu. |
|
|
|
Expert
(prognoza WO.jpg)
(prognoza dhmz.jpg)
Attachments ---------------- prognoza WO.jpg (152KB - 312 downloads) prognoza dhmz.jpg (159KB - 308 downloads)
----- rdjavom ku*cu i dlaka smeta |
|
|
|
Extreme Veteran
Location: Međimurje | Dlaka misljeno u najgorem slucaju...)Zasada nema bojazni ali ima i manje obecavajucih prognoza pa ostavimo meteorolozima jos 24 sata da se izjasne
----- Što je to EPOXY smola?
|
|
|
Expert
Location: Zaprešić | Sisak još nije održan, kad će, nezna se. Sve više tekmi traži novi termin, a kalendar je pun
|
|
|
Extreme Veteran
Location: Ludbreg | S organizacijske strane za subotu je sve spremno i mi bi ako je ikako moguće tekmu
održali po planu. Svjesni smo da je u kalendaru u slučaju odgode gotovo nemoguće pronači
adekvatni zamjenski termin. Pričekajmo još do sutra kad bumo imali možda preciznije prognoze
pa ćemo se dogovoriti. ----- Pozdrav
Mimi |
|
|
|
Veteran
Location: Koprivnica | Popis kanala na kojima letimo. Nadam se dobrom vremenu i vidimo se u Ludbregu. Pozdrav Marinko
Attachments ---------------- 5_F5J_Fizir_kanali.xls (17KB - 450 downloads)
|
|
|
|
Extreme Veteran
Location: Ludbreg | Tekma ide po planu, dakle vidimo se sutra. ----- Pozdrav
Mimi |
|
|
|
Veteran
Location: Čakovec | Iako malo umorni, evo malo slikica da dočaraju tekmu u Ludbregu.
Danijel Štefičar
(Dio natjecatelja.JPG)
(Glavni stoooer.JPG)
(U oooekivanju finala.JPG)
(A kaj se to gore kuha.JPG)
(Ja nemrem vec stati.JPG)
(A tko mi je pojel cevape.JPG)
(Daj malo kaj si sednem prije nego odem suditi.JPG)
(Dlaka u fly offu.JPG)
(15 minuta fly offa je prava vjecnost za natjecatelja ali i za suca.JPG)
(Pobjednici juniori i seniori.JPG)
Attachments ---------------- Dio natjecatelja.JPG (100KB - 345 downloads) Glavni stoooer.JPG (78KB - 325 downloads) U oooekivanju finala.JPG (90KB - 319 downloads) A kaj se to gore kuha.JPG (70KB - 355 downloads) Ja nemrem vec stati.JPG (99KB - 330 downloads) A tko mi je pojel cevape.JPG (96KB - 303 downloads) Daj malo kaj si sednem prije nego odem suditi.JPG (100KB - 310 downloads) Dlaka u fly offu.JPG (55KB - 313 downloads) 15 minuta fly offa je prava vjecnost za natjecatelja ali i za suca.JPG (89KB - 353 downloads) Pobjednici juniori i seniori.JPG (67KB - 367 downloads)
|
|
|
|
Elite Veteran
Location: Zaprešić | Kariću kapa do poda Bravo, svaka čast ----- Moja životna filozofija (by Vikac):
Napravio sam avion kojeg pustiš i on leti dok ne padne na zemlju!!!
|
|
|
|
Regular
Location: Varaždin | bravo organizatoru, pretplatil se na dobro vrijeme!!!
tekma odlična, sve samo pohvale, ugodno društvo, odličan modelarski dan
evo i mene sa podacima sa logera....
40 sekundi penjanja i 10 minuta jedrenja
grafovi i datoteka za otvaranje u Google Earthu, morate imati instaliran google earth, i
samo otvorite datoteku, zumiralo bude se svetište i nacrtana bude 3D putanja jednog leta, može se zumirati i mjenjati kut gledanja, ako vam se igra....
začudil sam se da nakon 40 sekundi motora popnem samo na 150m
(AmperiiWati.jpg)
(GPSbrzina.jpg)
(GPSvisina.jpg)
Attachments ---------------- AmperiiWati.jpg (120KB - 329 downloads) GPSbrzina.jpg (120KB - 308 downloads) GPSvisina.jpg (112KB - 318 downloads)
|
|
|
|
Regular
Location: Varaždin | izgleda da ne mogu uplodati fajl od 2 megabajta na forum
tak da ništ od google eartha, ili mi administrator može tu pomoći nekak? |
|
|
|
Extreme Veteran
Location: Ludbreg | U ime organizatora hvala svima koji su došli i sa nama proveli, nadam se ugodan letački dan.
Iako je velika večina internetskih prognoza predviđala sve osim povoljnih uvjeta za F5J dogodilo
se upravo suprotno, minimalni vjetar sa mnogo, ponekad i previše, termike. Kiši, oluja, proloma
oblaka, jakom vjetru ni traga pa izgleda da "Onaj gore" voli modelare. Dizanja su ponekad bila
brutalna zbog čega se dosta natjecatelja više mučila kako na vrijeme stiči na slijetanje nego popesti.
Kolko vidim iz Denisovog grafa u termici je penjao gotovo istom brzinom ko s motorom.
Imali smo nažalost i dosta krševa, ako sam dobro izbrojio čak 7, a u svim slučajevima osim Dlakinog koj je
u penjanju izgubil model, uzrok su bio nagla silaženje sa velikom brzinom što neka krila nisu mogla podnjeti.
Još jednom iskrene čestitke Siniši koji je zasluženo pobjedio u veoma tjesnoj borbi u Fly-off , 1. i 3. mjesto
djelilo je samo 8 boda. Čestitke i Marjanu koji je sa potpuno novim modelom pobjedio u juniorskoj
konkurenciji ispred Igora i Dine , a u ukupnom poretku bio odličan 2. Hvali i našim mjeriteljima vremena
koji su nam puno pomogli kako bi se piloti mogli koncentrirati samo na letenje.
Rezultati su u prilogu.
p.s.
Zna li netko kak iz F3Jscora izvuči rezultate u nekom tabličnom obliku ili moramo sve još jednom prepisivati?
Edited by Mimi 29/5/2010 22:06
(1.reze_5. Fizirov F5J-N kup 2010.jpg)
Attachments ---------------- 1.reze_5. Fizirov F5J-N kup 2010.jpg (159KB - 365 downloads)
----- Pozdrav
Mimi |
|
|
|
Regular
Location: Varaždin | evo, kad drugačije nejde, uplodal sam 3D fajl ovdje, pa ko želi, lako skine....
http://www.easy-share.com/1910436853/f5jludbreg.kml |
|
|
|
Extreme Veteran
Location: Međimurje | Mogu samo konstatirati da je iza nas fenomenalan modelarski dan Odlicna ekipa, lezerna prijateljska atmosfera a ujedno natjecateljski napeta o cemu govori i borba za svaku sekundu tokom natjecanja.. Jos jednom iskrene cestitke pobjednicima, velika hvala sucima i pomocnicima koju su nam omogucili bezbrizno letenje! ----- Što je to EPOXY smola?
|
|
|
Extreme Veteran
Location: Zaprešić | Čestitke prvoj trojici a pogotovo Kariću!!! |
|
|
|
Expert
Location: Zaprešić | Velika čestitka največem šampionu!!! Hvala ekipi na dobroj tekmi i prekrasnom vremenu. U tjeku je čajanka u šampionovu čast.
Edited by dlaka 30/5/2010 20:50
(champion.jpg)
Attachments ---------------- champion.jpg (163KB - 337 downloads)
|
|
|
Extreme Veteran
Location: Međimurje | Prema Karicevom pogledu ove se noci nije spavalo... ----- Što je to EPOXY smola?
|
|
|
Extreme Veteran
Location: Varaždin | Eto, ovaj puta je Kariću odgovaralo i pokazao je da može on sam. Čestitke i ostalim osvajačima kolajni, i ostalim natjecateljima.
Edited by nenad 30/5/2010 22:07
----- nenad |
|
|
|
Elite Veteran
Location: Gornji Grad-Medveščak | Čestitke najboljima, a pogotovo mom klupskom kolegi Balašku (kome su falila samo 4 boda pa da 'čajanku' u pobjednikovu čast prebaci malo istočnije).
Posebna pohvala organizatoru koji je mudrom i hrabrom odlukom da batalimo sumnjivu vremensku prognozu omogučio još jedan nezaboravan modelarski natjecateljski susret !
Vidljivo je da pile postaju sve opakije, setup pažljivo odabran, leti se 'na nož' i bez kompromisa' i od 'entry' kategorije za elektromotorne jedrilice postajemo polako high-tech.
Damir
Edited by Diogen 30/5/2010 22:48
----- Naš hangarčić: http://web.vip.hr/385915861879.vip/Index.html |
|
|
|
Extreme Veteran
Vidljivo je da pile postaju sve opakije, setup pažljivo odabran, leti se 'na nož' i bez kompromisa' i od 'entry' kategorije za elektromotorne jedrilice postajemo polako high-tech.
Damir
Damire, u pravu si... i to je ono sto me brine Nije da ti "high-tech" avioni lete bilo sto bolje i da je takmicar u prednosti ali moze se letjeti "drskije", dakle vise i dulje bez opasnosti kod skidanja visine da ce se raspasti u zraku. I drugo uz puno vecu cvrstocu modela mozes se pribliziti minimalnoj zadanoj masi tj. 351gram. Vec na ovoj tekmi pojavila su se tako 2 nova modela sa karbonskim D-boxom tj. Bombekova modrooka ljepotica i Balaskov nepoderivi akrobat (svaka cast decku na izvrstnom letenju i vrhunsko izrađenom modelu - svakako najvece iznenađenje Fizir kupa).
Na neki nacin to vidim kao prednost zbog toga sto ce avioni biti trajniji i neces ga morati svako malo popravljati zbog oslabljene konstrukcije ali bojim se da to moze negativno utjecati na popularnost i masovnost kategorije te vec na pocetku odvrnuti pocetnike od zamisli da se pocnu baviti F5J natjecanjima (iako jih iskreno receno nazalost vec sada ima sve manje i manje... )
Tu svakako nismo iznimka i u svakoj natjecateljskoj kategoriji je slicna situacija, rasponi između pocetnika i experta sve su veci i veci... Na kraju krajeva to je i jedan od razloga da kod nas vecina natjecateljskih kategorija biljezi negativnu rast zainteresiranosti
----- Što je to EPOXY smola?
|
|
|
Elite Veteran
Location: Zagreb | Karić je na proslavi rekao će opet slaviti u nedelju poslije tekme i pozvao nas na roštilj. |
|
|