|
|
Extreme Veteran
Location: Bihać | Ima ideja za organizaciju tekme tokom januara ili vjerovatnije februara,a tiče se kombinacije FF tekme na Medenom polju od 5 turnusa subotom i skijaških vratolomija u veleslalomu nedjeljom na obljižnjem skijalištu Oštrelj 15 km od Bos. Petrovca!
Nagrađeni bi bili pojedinci koji bi u oba sporta postigli najviše (zbirno naravno)!Mogu se tekmati i oni koji ne smučaju mada je prvenstveno zamišljeno kao spoj obje discipline!Više informacija bih dao ako postoji dovpljan broj interesenata za ovakav event!
Ovim putem želim ispitati koliko raje ima zainteresirano za ovako nešto kako bih ozbiljnije pristupio organizaciji!
Ko je ZA neka se javi na ovu temu,a dalje ćemo vidjeti šta dalje "u hodu" !!
Pozdrav FF ski raji ! |
|
Site Sponsor | my ad code here... |
|
|
Extreme Veteran
Location: Banja Luka | Odlicna ideja,nesto slicno padobranci organizuju u BiH na Jahorini-paraski kup,sto se mene tice ja sam kompletiran za obe discipline. |
|
|
|
Elite Veteran
To su ljudi od organizacije ,a ne ti .
Koliko vremena govoriš da češ napraviti tekmu,a poslije FF slijedi drugi dio tekme : lov na lignje i ispijanje crnjaka i da se sve boduje.
Dvije godine obečavaš |
|
|
|
Extreme Veteran
Location: SFRJ | Ja imam dobru volju.Ali dugo skijao nisam pa samim tim pitam,da li bi moglo da se malo izmene pravila?Da se naprave timovi.Jedan leti,drugi skija a ne mora biti modelar....
Ovako mu to dođe kao višeboj,samo da ne bude posle više dana u krevetu(bolesničkom) ----- Mića Tica |
|
|
|
Extreme Veteran
Location: Bihać | ako se boje oni koje slabije smučaju ,a bolje lete možemo odvojiti nagrade i najbolje u sveukupnom plasmanu nagraditi sudžukom i vinom kojeg Darijo pominje!?Inače postoji i 15 m skakaonica pa bi možda skokovi bili primjereniji jer je i to FF!
Vidim Roby da si ti naoštren za oboje, za sad si favorit !
Inače možemo izmjeniti disciplinu pa umjesto veleslaloma tekmati slalom ili spust koji meni bolje leži!
Najbolje spust jer nemamo zglobne štapove več obične trklje za grah pa bi nam zahtijevalo dosta osoblja uz stazu da vraćaju iste nazad :-)))
Evo link s podacima pa pripremite opremu:
http://www.skidelta.com/index.php
Inače rekord skakaonice je 28 m ,a moram naglasiti da se kod nas skače s opremom za alpsko skijanje što možete vidjeti ovdje:
http://biscani.europronet.ba/galerija/thumbnails.php?album=267
Edited by hari 1/12/2009 15:39
|
|
|
|
Veteran
| Prijava FFSki team Banjac:
1. Banjac Anamarija F-1-H + veleslalom
2. Banjac Karla F-1-A + veleslalom
3. Banjac Nenad F-1-B + veleslalom
|
|
|
|
Veteran
| i imamo zglobne štapove koje dofuramo ako se isti event dogodi (dajemo na korištenje organizatoru bez naknade) |
|
|
|
Extreme Veteran
Location: Bihać | ooo to je super imamo i štapove i prve preliminarne prijave familije Banjac,naravno oprema se može i iznajmiti onima koji je nemaju što sam zaboravio navesti!
Imam dojam po Tici da bi i hitna pomoć svakako bila poželjna pogotovo ako skokovi budu na repertoaru ! |
|
|
|
Extreme Veteran
Location: Novo mesto | Mislim, da bi iz AKKrka dosli dvojica ili trojica. Ali vjerovatnije lakše u januaru, jer nam 30. 1 -Zimski kup KRKA, počinju tekme. onda 6.2 Memorial . 13.2. MAXMEN ??, 20.2. Aviomotor f1B, 27. državno F1A..... Ne znam ,možda 13. 2 ako ne idem na MAX, ili 20., jer se u F1B ne takmičim...
Ja sam za veleslalom, jer su skokovi sa alpine opremom na takvoj skakaonici opasni .....
Edited by Damjan 1/12/2009 20:14
----- Damjan,
Aeroklub KRKA |
|
|
|
Extreme Veteran
Location: Bihać | ok Damjan,za organ.ovakvog eventa mi treba neki minimum prijavljenih ljudi pa ćemo vidjeti,a evo prvi zainteresirani su se javili!
Što se tiče skokova to je i mala šala naravno da su to vratolomije koje ne bih ,a sumnjam i neko drugi iz modelarske branše izvodio!Veleslalom s 15-20 kapija je i više nego dovoljan!
Za termine takodje moramo tempirati jer otkazivanja za ovu tekmu nisu isto kao i kod organ. samo FF tekme
Samo ko će nam postaviti stazu? |
|
|
|
Extreme Veteran
Location: Banja Luka | Ove malo starije kolege sa starom "tehnologijom" skija ce startati odmah sa 3.kapije da budu konkurentni nama sa karving skijama Kazu da su sad takva nova pravila |
|
|
|
Location: Čohi | Janica Kostelić F1C+super-G... ----- Moj tič pa najbolš leti...
|
|
|
|
Extreme Veteran
Ove malo starije kolege sa starom "tehnologijom" skija ce startati odmah sa 3.kapije da budu konkurentni nama sa karving skijama Kazu da su sad takva nova pravila
Mladiču, nemoj, da dodjem sa drvenim skijama pa ti dam malo prednosti .... da budeš konkurentan.......
Edited by Damjan 2/12/2009 08:11
----- Damjan,
Aeroklub KRKA |
|
|
|
Extreme Veteran
ok Damjan,za organ.ovakvog eventa mi treba neki minimum prijavljenih ljudi pa ćemo vidjeti,a evo prvi zainteresirani su se javili!
Što se tiče skokova to je i mala šala naravno da su to vratolomije koje ne bih ,a sumnjam i neko drugi iz modelarske branše izvodio!Veleslalom s 15-20 kapija je i više nego dovoljan!
Za termine takodje moramo tempirati jer otkazivanja za ovu tekmu nisu isto kao i kod organ. samo FF tekme
Samo ko će nam postaviti stazu?
Pa, mogli bi i skokovi, samo je nalet previše u visinu, kako sam vidio.
A staza neka bude postavljena tako, da neko ne zaluta..... ----- Damjan,
Aeroklub KRKA |
|
|