Posted 7/9/2009 12:26 (#16066 - in reply to #16061) Subject: Re: Letenje
Elite Veteran
belovic - 6/9/2009 22:31
Odlicno.. drago mi je da se krenulo malo po padinama...
dajte malo vise informacija kako drzi gore, mjesto za slijetanje itd..
Ja sam si neki dan nabavio Germaniu za padinu i rado bih koji vikend oposjetio okolicu ZG-a
Citirati ću Kobca:
"Kad se okupi sedam modelara koji svi lete to je mali miting a kad se to dogodi na brdu to je VELIKO DOGAĐANJE . Što je potvrdilo mnoštvo publike auto izletnici i cjela horda motorista. Letjelište je savršeno ,publika i auti razdvojeni ogradom, letači na livadi s minimumom opreme (daleko je nosit) stolci obavezni, Diogen je letio preko 2 sata u komadu, Mariom 45 minuta i ja 81 minuta. Bez stolaca nebi išlo.
"
Detalje o ovoj padini možete pronaći ovdje (i GPS koordinate u prvom postu): http://www.aeromodelarstvo.net/Forum/forums/thread-view.asp?tid=676...
Posted 23/11/2009 19:10 (#16868 - in reply to #16861) Subject: RE: Letenje
Elite Veteran
Igor - 23/11/2009 15:20
Jučer se malo letjelo na Grobniku.Bilo je i mladih snaga.Momak sa E.Star-om ide u 5.razred a ovo mu je treči izlazak na teren.Leti potpuno samostalno
Igore, da li dobro vidim: zar i ti u F5J kategoriju?
Inaće, ne čudi me da tvoj mladi 'kolega modelar' koji ide u 5 razred leti potpuno samostalno. To je sasvim OK i moji su ostvarili prve samostalne RC letove baš u toj dobi.
Djeca dobro vide, vrlo brzo razvijaju prostorno-vremensku percepciju i možeš se samo čuditi kako te nadmaše u samo par mjeseci.
Uostalom, nisam upoznao niti jednu osobu koja je uspjela u 'zrelijoj dobi' naučiti voziti bicikl: ravnotežu ili razviješ u odgovarajućoj dobi ili nikada više.
Slićno je i sa RC-om: vidio sam klince i mlađe od tvog malog prijatelja da lete akro-program, ali i one od 16 godina koji jednostavno - ne mogu .
Posted 18/9/2010 20:49 (#20261 - in reply to #16044) Subject: Re: Letenje
Elite Veteran
Večeras su najavili otvaranje rasteretnog kanala između Save i Odre zbog polplava i vodostaja Save. Znači da gubimo glavni teren za letenje. :-((((((((((((